Let livet

letlivet

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Let livet af Pia Callesen og Sara Maria Franch-Mærkedahl i samarbejde med Anne Mette Futtrup.

Fra bogens bagsidetekst:

Et brændende ønske om at løfte den tunge dyne af angst, som gennem årtier har tynget Sara Maria Franch-Mærkedahl, fik tv-værten og tidligere Vild med dans-vinder til at opsøge Danmarks førende psykolog inden for metakognitiv terapi, Pia Callesen.

Hun ville se, om metakognitiv terapi kunne hjælpe hende af med hendes angst – angsten for sygdom, for død, for at flyve og angst for selve angsten, for hun var udmattet af konstant at slås mod tankemylder, at google forklaringer på symptomer og at bekymre sig om den frygt og de negative tanker, der plagede hende.

I let livet inviteres læseren med ind i Sara Marias metakognitive terapiforløb, der strækker sig over ti sessioner. Undervejs folder Pia Callesen angstens væsen ud og introducerer den metakognitive metode og den teori, der ligger bag. Og endelig præsenterer hun de syv metakognitive principper, der ligger til grund for den omlægning af vaner og personlige overbevisninger, der for alle kan være vejen ud af angst, og som kan føre til mere livskvalitet og et lettere liv.

Det har været en stærk oplevelse som læser at følge Sara Maria Franch-Mærkedahls rejse gennem terapien mod et lettere liv med mindre angst og færre katastrofetanker. Bogen går tæt på. Jeg tror, at alle, der selv på et tidspunkt i livet har stiftet bekendtskab med angst, vil kunne genkende meget i Sara Marias historie.  Samtidig giver bogen håb til dem, der selv er plaget af angst eller har nogen tæt på, som lider under det. For der er hjælp at få.

Jeg tager hatten af for Sara Maria Franch-Mærkedal, der fortæller sin historie og dermed er med til at bryde tabuet om angstlidelser.

Jeg har tidligere anmeldt Grib livet-Slip angsten af Pia Callesen.

Læs mere om Let livet hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *