Hemmelighedernes bibliotek

hemmelighedernesbibliotek

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Hemmelighedernes bibliotek af Janet Skeslien Charles.

Fra bogens bagsidetekst:

En uforglemmelig fortælling om venskab og sammenhold baseret på den virkelige historie om de heltemodige bibliotekarer på Det amerikanske bibliotek i Paris, som under anden verdenskrig satte sig op mod fjenden og beviste, at litteraturen har en enestående evne til at bringe os sammen i nødens stund.

PARIS, 1939. Odile Souchet har netop fået sit drømmejob på Det amerikanske bibliotek i Paris, og hun har tilmed fået en sød kæreste. Men da nazisterne invaderer Paris, er hun i fare for at miste det hele. Sammen med nogle kollegaer slutter hun sig til modstandsbevægelsen og væbner sig med det stærkeste våben, hun har, nemlig bøger.

MONTANA, 1983. Teenageren Lily har mistet sin mor i en tidlig alder og er ensom og frustreret. Hendes udlængsel fra lillebyen, hun bor i, bliver vakt af den ældre franske kvinde i nabohuset, og efterhånden som Lily får indblik i mere og mere af naboens mystiske fortid, forstår hun, at de to har mere til fælles, end hun nogensinde kunne have forestillet sig.

Hemmelighedernes bibliotek er en rigtig dejlig roman om venskab på tværs af alder, status, tro og nationalitet – og om kærligheden til bøger. Det fungerer så fint, at historien fortælles i to tidsspor – på den måde løftes sløret langsomt for hovedpersonens hemmeligheder og skæbne. Jeg vil anbefale bogen til alle, der holder af historiske romaner – og ikke mindst – af bøger.

Læs mere om Hemmelighedernes bibliotek hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *