At leve er ikke nok

atleveerikkenok

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst At leve er ikke nok af Anne-Kirsten Brønserud. Bogen er den selvstændige fortsættelse af Når svalerne flyver højt.

I At leve er ikke nok møder vi igen de tre søskende, Anne-Mette, Mie og Henner samt Anne-Mettes kæreste, Bjarne. Henner passer stadigvæk godt på sin hemmelighed. Han kan lide at klæde sig i sin søsters kjoler og føler sig slet ikke tilpas i sin drengekrop. Det er svært for ham at leve op til det, hans familie og andre forventer af ham.

Mie har også en hemmelighed. Hun føler sig mere eller mindre skyldig i et andet menneskes død.

Anne-Mette kommer stadigvæk sammen med Bjarne, men har svært ved at være ham tro. Hun ønsker et åbent forhold, men det er svært for Bjarne, der helst vil have hende for sig selv.

Alt imens de unge bøvler med deres problemer, går livet videre.

Jeg havde glædet mig til at læse mere om de fire unge mennesker, siden jeg blev færdig med at læse Når svalerne flyver højt. I det store og hele blev mine forventninger indfriet.

Bogen tager igennem de unges historier fat på emner som alkoholmisbrug, ligestilling kønsidentitet og ikke mindst seksualitet. Bogens hovedpersoner eksperimenterer med forskellige måder at bo og leve på, som man gjorde i 70’erne, hvor bogens handling udspiller sig. Det tegner et meget rammende billede af, hvordan det var at være ung i den tid.

En del af bogen udgøres af uddrag fra Anne-Mettes dagbøger. Dem kunne jeg godt have undværet. Der var for mange gentagelser, og det hele blev lidt for langtrukkent og udpenslet. Men ellers en god og velskrevet roman.

Jeg har tidligere anmeldt Når svalerne flyver højt af Anne-Kirsten Brønserud.

Læs mere om At leve er ikke nok hos Forfatterskabet.dk.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *