Når svalerne flyver højt

naarsvalerneflyverhoejt

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Når svalerne flyver højt af Anne-Kirsten Brønserud.

Forlaget skriver:

Når svalerne flyver højt er en fortælling om barndom og ungdom på godt og ondt i årene 1960-1972.

Bjarnes forældres gård brænder ned til grunden fire dage før hans fødsel, og hans barndom er præget af knaphed på penge og farens alkoholmisbrug.

I ungdomsårene tiltrækkes Bjarne af tidens oprør mod autoriteter og samfundets uretfærdigheder.

Anne-Mette vokser op på en gård i en nærliggende landsby og begynder sin skolegang i landsbyskolen med ét klasseværelse. Da hun kommer i realen i stationsbyen og derpå i gymnasiet i storbyen, fjerner hun sig fra forældrenes normer og levevis.

Lillesøsteren, Mie, er en glad hestepige, der i sin omsorg for deres lillebror, Henner, begår en fatal gerning.

Henner kan hverken hjemme eller i skolen leve op til det, der forventes af en dreng. Inderst inde føler han sig slet ikke som en dreng.

Når svalerne flyver højt er en virkelig velskrevet og læseværdig roman fuld af atmosfære. For de fleste, der har været barn og ung på landet i perioden fra 1960-1972, vil bogen være en tur ned ad Memory Lane. Personligt kunne jeg i hvert fald genkende virkelig meget fra min egen barndom og ungdom, og en masse erindringer kom op til overfladen, mens jeg læste. Anne-Kirsten Brønserud har med sin roman tegnet det fineste tidsbillede. Det har været en fornøjelse at læse romanen,  og jeg vil anbefale den på det varmeste. Jeg glæder mig meget til den næste bog, for jeg vil gerne vide, hvordan det går Bjarne, Anne-Mette, Mie og Henner videre i livet.

Læs mere om Når svalerne flyver højt hos Forfatterskabet.dk.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *