Jordens salt

jordenssalt

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Jordens salt af Jeanine Cummins, alpha forlag.

Lydia bor i Acapulco i Mexico. Hun driver en boghandel. Hendes mand er journalist. Sammen har de sønnen Luca.

Lydia elsker bøger, og hun har sine personlige favoritter på hylden, selv om de ikke sælger særlig godt. Men en dag kommer en mand ind i butikken og køber hele to af Lydias særlige yndlingsbøger. Han vender jævnligt tilbage til butikken, og han og Lydia taler mere og mere sammen. Først om bøger men efterhånden også om andre, mere personlige emner. De hygger sig i hinandens selskab og udvikler et venskab.

Hvad Lydia ikke ved er, at hendes nye ven er leder af et af landets narkokarteller og en magtfuld og farlig mand. Hun ved heller ikke, at hendes mand er ved at skrive en stor artikel om netop ham.

Artiklen bliver trykt, og det får fatale konsekvenser for Lydia og hendes familie. Lydia er nødt til at flygte. Hun og hendes søn må væk fra Acapulco hurtigst muligt og slutter sig til den strøm af migranter, der søger mod USA.

Læseren følger Lydia og Luca på den farefulde rejse.

Jordens salt er en helt enestående læseoplevelse. Bogen er så fremragende skrevet, at man næsten føler, man er med på rejsen. Jeg har læst med tilbageholdt åndedræt og hårdt bankende hjerte. Det er en skildring af voldsomme begivenheder, der desværre nok ligner virkeligheden alt for meget. Historien er utrolig barsk men også både rørende og smuk. Jordens salt er en roman, jeg aldrig vil glemme. Den har berørt mig dybt, og jeg tror, den måske endda har gjort mig en lille smule klogere.

Jeg vil anbefale alle at læse denne enestående roman.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *