Barselsstrik

barselsstrik

Jeg har haft lejlighed til at kigge i Barselsstrik af Mette Hvitved.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Sagen er den, at jeg har fået lyst til at strikke. Jeg har aldrig strikket ret meget, selv om jeg faktisk ret godt kan lide at sidde og nørkle med et strikketøj. Jeg er bare aldrig blevet særlig god til at producere andet end halstørklæder – sikkert fordi jeg ikke har øvet mig og udfordret mig selv.

Det er længe siden, jeg sidst har været i gang med strikkepindene, men jeg har planer om, at jeg skal i gang igen. Til efteråret skal det være. Så jeg er ved at forberede mig.

Jeg har tænkt mig, at jeg skal prøve kræfter med noget, der er lidt sværere at strikke end en karklud eller et halstørklæde. Alligevel skal opgaven være overskuelig – jeg er jo begynder. Babytøj må være sagen. Det er småt.

Men nu til bogen:

Barselsstrik er den dejligste strikkebog, man kan tænke sig. Den er så fin og indbydende. Den indeholder begyndervenlige opskrifter på strik til børn fra 0-2 år. Opskrifterne er skrevet uden brug af forkortelser og uden alt for avancerede teknikker. Desuden er der flere billedguides, der gør det hele nemmere at forstå.

Alle bogens opskrifter er unisex – de kan altså bruges til både drenge og piger. Der er opskrifter på alt lige fra et yndigt tæppe, over trøjer, bukser og dragter til huer, sokker og suttesnore. Det er de skønneste små stykker tøj og tilbehør – man får nærmest lyst til at strikke det hele.

Foruden opskrifterne indholder bogen gode strikketips og fine forslag til barselsgaver. Bogens billeder er et kapitel for sig – de er så fine, at det begynder at krible i fingrene efter at komme i gang med at strikke.

Barselsstrik er en virkelig gennemført og inspirerende strikkebog, som jeg vil vende tilbage til her på bloggen, når jeg har fulgt en af opskrifterne og forhåbentlig har strikket noget brugbart. Næste trin er at vælge garn.

Læs mere om Barselsstrik på Turbines hjemmeside eller på forfatterens hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *