De udødelige

deudoedelige

Jeg har læst De udødelige af Chloe Benjamin.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Da de fire søskende, Simon, Klara, Daniel og Varya Gold som børn finder ud af, at der er flyttet en synsk kvinde ind i nabolaget, bliver de meget nysgerrige. Det siges, at kvinden kan forudsige ethvert menneskes dødsdag. De fire søskende opsøger kvinden, og hun fortæller dem hver især noget, der kommer til at præge deres liv.

Bagefter har de fire søskende ikke lyst til at fortælle nogen, hvad kvinden sagde til dem. De taler ikke med nogen om det – heller ikke med hinanden – før mange år senere.

Læseren følger de fire søskende enkeltvis i årene efter besøget hos spåkvinden og får mere og mere indblik i, hvordan hendes profetier har været med til at forme den enkeltes – og familiens – liv.

De udødelige er en meget rørende roman om livet og døden og om konsekvenserne af de valg, vi træffer på vores vej gennem livet.

Romanen er meget velskrevet og personerne og de miljøer, de bevæger sig i, står meget tydeligt. Som læser kan man slet ikke undgå at reflektere over det indlysende spørgsmål, bogen stiller – hvordan ville man leve sit liv, hvis man kendte udløbsdatoen? En meget tankevækkende roman, der vil – og kan – mere end bare at underholde.

Læs mere om De udødelige på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *