Min kæreste elskling

minkaeresteelskling

Jeg har læst Min kæreste elskling af Gabriel Tallent.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Turtle, Kibble, Julia. Tre navne. En enestående pige på fjorten år. Min kæreste elskling handler om fjortenårige Turtle, der bor alene med sin far. De bor ret isoleret i et temmelig faldefærdigt hus. Turtle færdes  hjemmevant i naturen. Der føler hun sig bedst tilpas. Hun forstår sig bedre på planter og dyr end på mennesker.

Turtle går i skole, men i fritiden ser hun kun sin far og sin bedstefar.

Men en dag møder Turtle den lidt ældre Jacob. Han er sjov at snakke med. Han bor i et pænt og rent hus og viser Turtle en hengivenhed, hun aldrig før har oplevet. Jacob viser hende, at verden og andre mennesker har så uendelig meget mere at byde på, end hun hidtil har troet.

Det er et godt stykke tid siden, jeg begyndte at læse Min kæreste elskling. Da jeg havde læst de første knap og nap 50 sider, lagde jeg bogen til side og læste noget andet. Handlingen i romanen med den smukke titel  var alt for brutal for mig. Jeg havde ikke lyst til at læse videre. Men bogen blev alligevel ved med at spøge i min bevidsthed, og jeg vidste, at jeg var nødt til at læse den færdig.

Og heldigvis læste jeg bogen færdig. Slugte den i store bidder. Det er en meget rå og barsk historie, men også en helt fantastisk velskrevet og poetisk beskrivelse af et had-kærligheds-forhold mellem en far og hans datter. Og ikke mindst en historie om en helt ung og meget tapper piges stålsatte vilje til at tage de første selvstændige skridt på vejen ud i et anderledes liv efter en opvækst i et voldeligt og dysfunktionelt miljø.

En voldsom og betagende læseoplevelse.

Læs mere om Min kæreste elskling på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *