En dejlig tur gennem Frederiksberg Have

frederiksberghave

I lørdags inviterede yngste søn på fødselsdagskaffe og en dejlig gåtur gennem Frederiksberg Have. Jeg havde ved en tidligere lejlighed givet ham et hint om, at jeg faktisk aldrig havde være der.

Vejret var dejligt, det samme var selskabet, og vi nød turen gennem den smukke park. Vi snakkede, samlede kastanjer og stod en rum tid og nød synet af elefanterne inde i Zoologisk Have. Det er en ekstra gevinst ved en tur i Frederiksberg have, at man har frit kig ind i elefantanlægget. Især den lille elefantunge var herlig at iagttage, den legede og brugte en masse energi på at jage de fugle, der dristede sig ind i anlægget. Det så simpelt hen så sjovt ud.

Vi så også Hejremanden, der hver dag fodrer Frederiksberg Haves bestand af fiskehejrer. De store fugle kommer, når han kalder, og er helt trygge ved ham. I lørdags, da vi kom forbi, sad der en fiskehejre og tronede på Hejremandens cykelstyr. Det var en oplevelse at se.

Du vil måske også synes om

12 kommentarer

 1. Ja, der er dejligt i Frederiksberg Have. Begge mine børn har i en overgang boet tæt på parken, så jeg har besøgt den med dem begge. Jeg boede i øvrigt lige ved siden af de første 5 år af mit liv. Det kan jeg jo ikke huske, men jeg har altså oplevet den fra barnevogn 🙂
  Til lykke med jeres søn!

  1. Tak, Nana! Jeg har først lært Københavns smukke parker at kende, efter min søn flyttede til byen – der er mange fine steder at gå en tur 🙂 Sjovt, at du er blevet kørt rundt i Frederiksberg Have i barnevogn engang 🙂

 2. Frederiksberg Have er et sted, hvor roen falder på mig. Det lyder også til, at I hyggede jer; det er sjovt med kigget til elefanterne.

  1. Du kan tro, vi hyggede os, Conny. Der er så smukt og roligt i Frederiksberg Have, det er et dejligt sted. Det er lige før, man har bedre mulighed for at nyde elefanterne fra Frederiksberg Have, end man har inde i Zoo – og så er det gratis 🙂

  1. Nej, jeg havde heller ikke været der før, men nu lykkedes det altså – så mon ikke det også lykkes for dig lige pludselig 🙂 Det var ret fascinerende at se Hejremanden og ikke mindst fiskehejrene, der flokkedes om ham 🙂

 3. Det er et fint åndehul midt i storbyen. Jeg gik lige forbi i søndags efter besøg i Bakkehuset på Frederiksberg, – også et skønt sted.

  1. Der er helt bestemt dejligt i Frederiksberg Have. Bakkehuset har jeg hørt meget godt om, men har endnu et besøg der til gode.

 4. Har været der flere gange med søn og datter. Og nu får jeg længsel efter gåture på Frederiksberg og på Nørrebro sammen med børn og svigerbørn 🙂

  1. Jeg har først lært mange af Københavns parker og andre seværdigheder at kende, efter min søn er flyttet til byen. Vi kan godt lide en walk and talk – så får man set noget og nydt hinandens selskab samtidig 🙂

 5. Hej Randi.

  Du får lige en hilsen fra Hejremanden. Det glæder mig at du og andre godt kan lide at se fiskehejrerne lave diverse tricks jeg har lært dem. Du kan altid finde os på google og youtube under Hejremanden. — God fornøjelse. HEJ. – Jeg kommer nok snart i fjernsynet igen. Hi, Hi. De har jo ikke set noget lignende og så er det dansk og af en Andersen.

  1. Hej Erik. Tusind tak for din hilsen 🙂 Det var betagende at se dig sammen med alle hejrerne i Frederiksberg Have! Det er et helt utroligt tillidsforhold du har skabt mellem fuglene og dig selv – det må have været et stort arbejde. Jeg er meget imponeret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *