De bortførte piger

debortfoertepiger

Jeg har læst De bortførte piger af Mary Lynn Bracht.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

I De bortførte piger møder vi de to koreanske søstre Hana og Emi. Året er 1943, og 16-årige Hana dykker sammen med sin mor i havet, hvor de fanger fisk, blæksprutter og skaldyr. Lillesøsteren, Emi er endnu for lille til at være med på havet, så hun venter på stranden, hvor hun passer på fangsten, efterhånden som Hana og moderen kommer ind med den.

I forsøget på at beskytte sin lillesøster mod japanske soldater, der dukker op på stranden, bliver Hana taget til fange og tvunget til at arbejde som prostitueret i Manchuriet.

Mange år senere forsøger Emi at finde ud af, hvad der skete med hendes storesøster.

De bortførte piger er fiktion, men begivenhederne i romanen er baseret på virkelige hændelser. Under Anden Verdenskrig bortførte og tvangsprostituerede den japanske besættelsesmagt op mod 200.000 koreanske kvinder. De bortførte piger er en virkelig gribende roman, der fortæller om brutale, historiske begivenheder, der ikke har været fortalt så meget om før.

Man sidder og læser med en klump i halsen, for De bortførte piger er simpelthen en frygtelig rå og grusom beretning om et meget mørkt og brutalt kapitel i historien. Samtidig er det en meget rørende og smuk fortælling om stolthed, mod og kærlighed og om at forsone sig med sin skæbne. Bogen har rørt mig meget dybt, og jeg vil anbefale den på det varmeste – hvis du kun har tid til at læse én bog i den nærmeste fremtid – så lad det være De bortførte piger.

Læs mere om De bortførte piger på Gads Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *