Når det går lidt for hurtigt med at købe ny vaskemaskine

I lørdags begyndte vores vaskemaskine at gøre knuder. Det var en forholdsvis gammel maskine, og for tre år siden, da vi fik lavet to reparationer på den i rap, blev vi enige om, at næste gang, der var problemer med den, skulle den skiftes ud. Så da den lavede ballade i lørdags, strøg vi ud for at købe en ny. Jeg fik nemlig koldsved ved tanken om ikke at få en ny maskine leveret før påskeferien, så det gik lidt hurtigt det hele. Vi fik ikke researchet så grundigt, som vi plejer, når vi står over for sådan en nyanskaffelse. Dog mente jeg, at jeg havde husket at stille de vigtigste spørgsmål, da vi stod i butikken og skulle vælge ny maskine. Vi købte en maskine af samme mærke som den gamle, så vi regnede ikke med, at det kunne gå helt galt.

Maskinen blev leveret og installeret og det hele. Så viste det sig, at den var lidt dybere end den gamle vaskemaskine og derfor stikker lidt udenfor bordpladen på bryggersbordet, som den står under og udenfor skabene på hver side. Det er jo rimelig ærgerligt, når nu vi for små tre år siden fik lavet nyt bryggers og både tørretumbler og vaskemaskine passede perfekt ind. Hvor dum kan man være? Jeg troede fuldt og fast, at den slags maskiner havde standardmål.

Nu kommer vi så til vaskemaskinens funktion. Den har ikke helt de samme kombinationsmuligheder mellem vasketemperatur og forskellige tilvalg, som den gamle maskine havde. Kombinationer som passede perfekt til vores vaskebehov. Igen troede jeg, at jeg havde spurgt om alt det vigtige, men igen havde jeg taget nogle ting for givet. Det skal man ikke gøre.

Vi har kun os selv at takke for de detaljer, vi ikke er tilfredse med – vi kunne bare have set og spurgt os bedre for.

Nu må vi se. Nu får den nye maskine lige en chance for at vise, hvad den kan. Hvis ikke den lever op til de ret høje krav, jeg har til tøjvask på grund af mit eksem, så må vi sælge den og købe en anden. Nu nærlæser jeg lige instruktionsbogen en gang mere, før jeg går helt i panik.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Ah æv, en maskiner skal bare ikke gå i stykker sådan i ferie og helligdage, det så besværligt.
    Håber den dur alligevel.

    1. Nej, vores robotter kan vi jo ikke undvære. Vi må se – måske handler det bare om, at jeg skal lære den nye maskines funktioner og finesser at kende 🙂

  2. Typisk, at den går i stykker lige på sådan et tidspunkt, men mon ikke den viser sig at kunne vaske godt nok til dit behov? De bliver jo hele tiden bedre og bedre, og når det er samme mærke, går det nok ikke helt galt, men jeg forstår godt din panik 🙂

    1. Ja, det er nemlig typisk – og så gik jeg lidt i panik og skulle bare ha’ en anden nu og her 🙂 Jeg håber, at det bare handler om, at jeg skal lære den nye maskines finesser at kende – at betjene sådan et højteknologisk vidunder kræver jo snart lidt mere end en almindelig kædestrammer eksamen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *