En slags genudsendelse

Det her er en slags genudsendelse. Nedenstående indlæg skrev jeg nemlig på min eksem/allergi-blog i marts 2009. Desværre er det lige så aktuelt nu som dengang. Så nu poster jeg den gamle tekst her, selv om jeg helst ikke vil fokusere på mit eksem her på bloggen. Det fylder bare så meget lige nu, at der næsten ikke er plads til andet:

Enhver, der lever med eksem i svær grad, vil nok være enig med mig, når jeg siger: Drømmen om bedring eller helbredelse slipper man aldrig! Jeg er inde i en periode, hvor mit eksem er slemt, og bare bliver værre og værre. Det påvirker min dagligdag meget. Kløe, svie, smerter og ubehag. Søvnmangel, dårligt humør og en følelse af afmagt. Men heldigvis også ind imellem optimisme og drømmen om bedring. Dagdrømmerier om at finde lige præcis den faktor, der bringer eksemet i ro og får livskvaliteten på plads i en opadgående kurve. Jeg har flere gange oplevet, at mit eksem er blevet mirakuløst bedre på bare korte ferier i det sydlige Europa. Desværre har bedringen hver gang kun varet, til jeg var tilbage i vante omgivelser. Men tænk nu, hvis et længere ophold udenlands kunne resultere i en længerevarende bedring. Så min drøm er et lillebittte hus eller en beskeden lejlighed sydpå. Et tilflugtssted at søge hen til, når der er brug for at hele op og få det godt. Et helle – et frikvarter. Det er ikke en drøm, der er overdrevet realistisk, men den er alligevel dejlig. Håbet og drømmene kan vi ikke undvære.

Du vil måske også synes om

12 kommentarer

 1. Det må godt nok være ubehageligt for dig. Jeg tager hatten af for mennesker med kroniske lidelser, især når jeg selv momentant bliver ramt af smerter, der for mig varer i lang tid, men som for kronikere bare ville være et kort nedslag. Jeg ville ikke blive rar at være sammen med.
  Det er en skøn drøm, du går med – jeg håber, du får mulighed for at realisere den engang imellem.

 2. Lyder som en god drøm.
  tænker lidt hjælper dødedans ferie på dig? I så fald kan man få sydevand (rest lage) og det vil måske hjælpe. ..
  ked af eksemer driller

  1. Du tænker på ferie ved Det Døde Hav? Som barn havde jeg meget glæde af sol og saltvand i forhold til mit eksem. Nu kan jeg slet ikke klare for meget varme og heller ikke ret godt tåle solen- så det er en svær balance. Men efterår og forår sydpå har jeg gode erfaringer med.

   1. Ja det tænkte jeg på… auto stavekontrol drillede. ..
    trist med varmen, hmm så kunne Læsø kurbad måske hjælpe dig… knap så meget sol.

    1. Ja, jeg tænkte nok, at det var stavekontrollen 🙂 Læsø kunne være en mulighed – det har jeg faktisk hørt, at andre har haft glæde af.

     1. Ja og nu har de jo startet kurbad, så det også om vinteren.
      da jeg var barn kunne du hente lagen gratis… den går nok ikke mere.
      aner ikke hvordan kuren er, men deres pleje prudukter har været gode når min atopiske eksem var dum (den er ikke særlig slem men stadig væk)

     2. Jeg har i perioder god gavn af Læsø Saltcare produkter, så jeg må vist undersøge det med kurbad på Læsø lidt nærmere.

 3. Jeg tænkte også på Det Døde Hav, som vist har hjulpet mange med tilsvarende lidelser, men det er åbenbart ikke løsningen for dig – det passer i det hele taget ikke specielt godt sammen, hvis det på én gang hjælper dig at være sydpå, og at du ikke kan tåle varme. Så er det da heller ikke nemt – men jeg føler med dig. Når jeg tænker på, hvor meget et simpelt myggestik kan drive mig til næsten at skrige, så tør jeg slet ikke forestille mig, hvor slemt dit eksem må være.

  1. Jeg kan kun være sydpå forår eller efterår, når temperaturen er moderat. Vi tager aldrig sydpå om sommeren.

 4. Øv, Randi! Det er da træls for dig!! Jeg ønsker bare for dig at det snart bliver bedre! Bare så godt at du får sovet, for det er så hårdt når man mange nætter i træk ikke sover ordentligt. Så bliver alting svært.
  Kh Nana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *