Smid bare kludene …

I øjeblikket kører kampagnen Smid Tøjet Danmark.

Den store tøjindsamling skaffer nødhjælp til verdens mest udsatte. Lige som sidste år har jeg været afsted med en pose tøj og denne gang også et par støvler.

Jeg synes så godt om tanken om, at det tøj og fodtøj, vi kasserer hjemme hos os, kan bruges af andre eller i hvert fald laves om til noget brugbart. Selv slidt tøj og gamle, forvaskede håndklæder og dynebetræk har en værdi og kan genbruges på forskellige måder. Det brugte tøj er penge værd – penge, der kan bruges til nødhjælp.

Tøjindsamlingen er en god anledning til at få ryddet op i skabene og få skilt sig af med det tøj og linned, der har kendt bedre dage eller bare ikke bliver brugt mere.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

  1. Det har jeg gjort i mange, mange år – altså kørt mit kasserede tøj til en Røde-kors-butik, for det er da det eneste rigtige at gøre med det 🙂

    1. Det samme her – men jeg kan nu særlig godt lide denne kampagne, hvor man gør opmærksom på, at alt kan bruges – også meget slidt tøj, da fibrene kan genanvendes.

  2. Hele mit liv har jeg afleveret brugt tøj til Røde Kors, eller af og til andre organisationer. Her går vi ikke ind for køb og smid-væk kulturen, men det er da fint hvis flere kan få øjnene op for den sag. Personligt har jeg ikke opdaget kampagnen i år.

    1. Vi afleverer også altid tøjet til en af hjælpeorganisationerne – de senere år er det gået til Røde Kors.Det lader til, at kampagnen virker, og der bliver samlet virkelig meget tøj ind.

  3. Kære Randi
    Jeg holder også meget af tanken om at tingene bliver brugt igen og igen, og at man på den måde bruger lidt færre af klodens ressourcer samtidig med at man hjælper andre. Det er en rigtig god anledning til at få tømt ud i skabene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *