Om at smide tøjet i Brugsen

Det er en god ide at aflevere sit aflagte tøj i nødhjælpsorganisationernes tøjcontainere, så tøjet kan blive genbrugt. Det plejer vi også altid at gøre. Derfor synes jeg rigtig godt om kampagnen, Smid tøjet Danmark, som Røde Kors, TV 2 og COOP står bag.

Kampagnen fik mig til at kigge i klædeskabet en ekstra gang. Det er jo blevet pointeret, at alt – også meget slidt tøj – kan genbruges. Om ikke andet kan det blive til fyld i bamser og tøjdyr. Så der var ingen grund til at skamme sig over at aflevere selv et par meget slidte bukser, der har været brugt til arbejdstøj i haven.

Jeg fik fyldt en bærepose med tøj, som vi ikke har brug for længere. Ved samme lejlighed fik jeg på en pæn måde skilt mig af med et fejlkøb, som har irriteret mig længe. Det var en kjole, som var købt i desperation nærmest i sidste øjeblik før en familiefest. Jeg vidste godt, da jeg købte den, at den ikke var lige i øjet, men jeg kunne ikke finde noget bedre. Jeg har kun haft den på en eneste gang. Kjolen var ellers rigtig pæn. Den passede bare ikke til mig. Eller jeg passede ikke til den. Nu håber jeg, at den kommer hjem til en dame, som vil blive glad for den, eller at den i det mindste ender som fyld i en lille sød bamse.

Nu har jeg så smidt tøjet i Brugsen. Eller rettere sagt udenfor Brugsen. Det lyder værre, end det er – det var bare der, tøjcontaineren befandt sig.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Det er andre toner, end Kirkens Korshær kommer med – de er ret kritiske med, hvad for noget tøj de vil have, så jeg mistede helt lysten til at aflevere noget til dem. Jeg har godt nok lidt på fornemmelsen, at de helst vil kunne sælge så meget som muligt i butikken og ikke rigtig gider ordne til forsendelse, men sådan kan jeg vel ikke rigtig tillade mig at tænke …

    1. Ellen : Jeg synes det er fint at høre, at det hele kan bruges. Jeg har også oplevet det, du fortæller om – så mister man lidt lysten til at komme med noget en anden gang.

  2. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er sandt, det de siger, men jeg ved at vi er mange, der sidder og strikker af gammelt brugt garn. Nogen sidder og trevler indleveret strik op, og det garn bliver til nyt tøj til en masse børn. Jeg ved også, at nogen syr tøj af det indleverede tøj.

    1. Pia : Det er simpelt hen sådan en fin og rigtig ting, at tøjet bliver lavet om, så det kan gøre nytte igen, der er jo stadig mange, der lider nød og kan bruge hjælpen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *