Jeg må vel se at få det lært …

Det der med at smide ting ud det er jeg ikke ret god til. Jeg gemmer og gemmer.

Da vi her for nylig skulle pakke alting ned i flyttekasser, gik det for alvor op for mig, hvor meget jeg går og gemmer på.

Skabene var fulde af ting, der ikke har været brugt i lange tider. Der var f.eks fire fine, blåstribede hynder til nogle havemøbler, vi har kasseret for umindelige tider siden. Hynderne fik vi aldrig brugt, så de lå bare øverst i et skab – så fine som den dag de blev købt – til ingen verdens nytte.

Der var konfirmationstelegrammer, skolehæfter, gamle brætspil, kassettebånd, en madras til en kravlegård og en til en tremmeseng. Der var gryder og en helt ny æbleskivepande, der ikke kan bruges på vores nuværende komfur. Og meget, meget mere. Altsammen ting som jeg har haft i hænderne med jævne mellemrum i årenes løb, når jeg har ryddet op i skabene. Ting som jeg ikke har kunnet nænne at smide væk.

Det er især  ting fra mine sønners barndom, det kniber for mig at skille mig af med.

Da vi pakkede hele huset ned, tog jeg mig sammen og fik en hel del smidt ud. Alligevel ved jeg godt, at en del af flyttekasserne er fulde af ting, jeg burde smide ud. Jeg har lovet mig selv, at smide mere ud, når vi pakker ud igen. Jeg ved bare, at det ikke bliver nemt.

På den anden side set ved jeg også godt, at det er en lettelse, når det er gjort.

Det, der kan genbruges, bliver afleveret i genbrugsbutikken. Det hjælper lidt at give tingene videre til nogen, der kan bruge dem. Det giver mere mening end bare at smide det hele i containeren til småt brændbart på genbrugsstationen eller stille det ud til storskrald.

Du vil måske også synes om

12 kommentarer

 1. Vi er nok mange, der har det sådan – især når der er minder tilknyttet.
  Genbrug kan vi kun gå ind for 🙂

 2. Det er en god idé at give ting til genbrug! Og jeg kender bestemt også til, at der er ting, man ikke nænner at skille sig af med. Men som du skriver, så er det jo en lettelse, når det er gjort 🙂

  1. Madame : Det er kke nemt, men nogen gange er man bare nødt til at rydde ud, selv om det gør lidt nas. Hvis andre kan genbruge tingene, giver det mening 🙂

 3. Åh, det er bare så svært at smide ud. Og når man endelig gør det, går det altid mindre end en uge, før man alligevel står og mangler det. Meget sært fænomen 😉 Godt at sende til genbrug. Men du kunne jo også afhænde dine ting via din blog. Måske har du ting og sager, som vi andre ville elske at få til en billig penge …

  1. Fruen : Det er nemlig svært. Og man er altid bange for at få brug for tingene senere, hvis man først har smidt dem ud. Vi prøver at sælge lidt på DBA, noget går til genbrug og noget bliver kasseret.

 4. Jeg er virkelig dårlig til at smide ud, men efter flere flytninger har jeg måttet sande, at der måske ikke er nogen grund til at slæbe rundt på flyttekassevis af gamle studienoter. Bare for at tage et eksempel. Mange ting (som studienoterne) er smidt ud, andet er foræret bort eller solgt. Og om en måned skal naboen og jeg på loppemarked med alt det, vi kan nå at finde i gemmerne inden da. Og selv om det bliver svært at skille sig af med mange af tingene (er en sucker for de gamle babyting), er det nu også ret tilfredsstillende at veksle rod til kolde kontanter 🙂

  1. Øglemor : Det er helt bestemt det mest fornuftige at ekspedere sine aflagte ting videre, mens de stadig kan bruges af andre, men et er fornuft – noget andet er følelser. Jeg har stadig bittesmå sutsko og sandaler, små trøjer og huer i mine gemmer, som jeg ikke kan få over mit hjerte at skille mig af med. Mine sønner er granvoksne mænd, men alligevel … 🙂

 5. Jeg kan se at jeg falder lidt udenfor her 😉 For jeg elsker at smide ud/forære væk/sælge. Og jeg har aldrig manglet det efterfølgende! Jeg ved ikke hvad det er med mig, men jeg knytter mig slet ikke til ting. – Og så alligevel … hvis jeg skal være helt ærlig: Jeg går ikke af med mine bøger!

  1. Nana : Dybest set er det vel også fjollet at knytte sig til ting, men der er bare ting, der har symbolværdi, synes jeg. Sjovt, at du ikke vil give dine bøger fra dig – det er så en af de få ting, jeg godt kan skille mig af med. Jeg har kun ganske få bøger, jeg ikke vil af med – de fleste forærer jeg væk, når jeg har læst dem. Sådan er vi mennesker så forskellige – heldigvis 🙂

 6. Jeg har også svært ved at skille mig af med ting, men jeg tror, at jeg er blevet bedre til det :-)! Måske er det fordi, det ellers kniber at lukke skabene! Og selvfølgelig skal det, der er i ordentlig stand, genbruges. God torsdag!

  1. Nonna : Det er svært for mange af os, kan jeg fornemme på kommentarerne, men vi øver os 🙂
   Rigtig god dag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *