En tur ud i den friske luft

Som så ofte før har dagen budt på en travetur i skoven. I dag sammen med Sander og hans forældre.

Sander elsker at komme ud i skoven og brænde noget krudt af.  Han går meget længere end os andre, for han tager så mange afstikkere. Han løber op af skrænter og ned igen, han løber ind mellem træerne eller om bag en brændestabel og gemmer sig og kommer frem igen.

Meget af tiden slæber han rundt på pinde eller grene, han finder. Grenene kan være næsten alt muligt, for fantasien fejler nemlig ikke noget. Han er også interesseret i at kigge på myretuer, dyrespor, og hvad vi ellers ser af spændende sager. Han er endda begyndt at lægge mærke til forskellige fuglestemmer og give sit bud på, hvad der er for en fugl, han hører.

Vi nyder at være i skoven sammen med ham og se, hvordan han hygger sig derude.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Frisk luft og en gå-tur er altid godt! Og dejligt så længe ungerne er små og gerne vil med. Så holder de vist en pause (det gjorde mine i hvert fald), før de gider gåture igen når de bliver voksne unge mennesker. Jeg skal ud at gå tur med min 21-årige søn i morgen, og jeg glæder mig 🙂

  1. Nana : Ja, der er en periode, hvor gåture med familien ikke er i så høj kurs, men det ændrer sig da heldigvis igen. Rigtig god tur i morgen 🙂

 2. Hvor er det dejligt, at I kan nyde skoven sammen med Sander. Børn er gode til at bruge fantasien, og det kan vi, der er lidt ældre, lære meget af 🙂

  1. Madame : Jeg legede selv meget i skoven som barn, og det glæder mig at se at også et barn, der er vant til masser af legetøj, tv, iPad osv. kan blive opslugt af at lege med en pind ude i skoven 🙂 Det er så godt at kunne bruge sin fantasi.

 3. Det er helt naturligt for børn at bevæge sig, – uden at de tænker over det eller ser det som en sur pligt. Vi andre skal jo helst sætte det i kalenderen…..

  Der er ikke noget så skønt som en tur i skoven. Og gerne i godt selskab med nogen små mennesker.

  1. Eva : Ja, vi er skabt til at røre os – desværre går nogen af os hen og glemmer det undervejs. Jeg har det selv sådan, at jeg bare skal ud og gå en god lang tur hver dag – det kan jeg slet ikke undvære.

 4. Det er nemlig så skønt at komme ud at gå med rollingerne. Mange børn bliver heldigvis meget fortrolige med naturen. Udebørnehaver, naturlegepladser samt ture med forældre og bedsteforældre stimulerer dem i den grad. Og nu kommer heldigvis en årstid, som lokker endnu flere ud :-)!
  God torsdag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *