Skovtur og en tur i Paradishaven

Vi er lige kommet hjem fra en dejlig travetur i Hesede Skov sammen med Sander og hans forældre.

Der var dejligt ude i skoven. Koldt var der også, men solen skinnede, og vi kunne gå os varme.

I dag slog vi et smut indenom Paradishaven. Haven blev anlagt som forstbotanisk have af  Gisselfeld Kloster i 1813 som Danmarks første botaniske have og blev oprindelig kaldt Hesede Planteskole.

Det er selvfølgelig mere spændende at besøge Paradishaven, når der er blade på alle træerne, men selv på en vinterdag er der masser at se på og forundres over. Man støder på agurkmagnolia, blodhassel, hængebøg, frynselind, kæmpegran og mange, mange flere. Vi lod os imponere af kæmpegranens omfang – vi måtte være fire om at nå rundt om stammen (Sander plus tre voksne).

Vi blev på stedet enige om, at vi skal i Paradishaven igen, når det bliver forår og vejr til at sidde på en  bænk og spise madpakken.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

  1. Ellen : Det er også første gang, vi har været der en vinterdag, men når vi bor så tæt på og alligevel går tur i skoven, så ligger det jo lige for 🙂

  1. Nana : Jeg kan slet ikke undvære at komme ud hver dag. Når der så er både sne, frost og sol, så er jeg rigtig, rigtig godt tilfreds 🙂

 1. Paradishaven er et fint navn. Lige først læste jeg “fryselind”, – og det passede jo meget godt til vejret 😉

 2. Det er dejligt med skønne steder lige i nærheden af, hvor man bor. Vi har Kystskoven, men den ligger ikke lige rundt om hjørnet. Paradishaven er et smukt navn, og måske lever den op til navnet? Jeg kender desværre ikke det område.
  God søndag!

  1. Nonna : Paradishaven er meget interessant med mange sjældne træer og buske. Jeg vil anbefale dig at gå en tur der, når du besøger Gisselfeld.
   Vi bor ikke lige ved siden af Hesede Skov, men det tager kun ti minutter at køre dertil, så det er ret tæt på alligevel.
   Rigtig god søndag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *