En tur til Møn

I går eftermiddags trængte vi til at få lidt luft. Vi trængte til at komme lidt på tur ud i det blå.

Vi kørte en tur til Møn, hvor vi gik en skøn tur i Klinteskoven ved Møns Klint.

Vi smuttede også ind hos Møn Bolcher og så, hvordan deres bolcheproduktion foregår. I går var de i gang med at lave Hvepsestik. Der var 40 kg bolchemasse på bordet. Vi fik at vide, at der ville blive rundt regnet 15.000 bolcher af den portion.

Der var en god stemning på den lille bolchefabrik. Det var smil og friske bemærkninger. Da jeg spurgte, om jeg måtte tage et billede, var svaret, at det måtte jeg da gerne, når bare ikke jeg tog nogen af dem, der hang på væggen.

Vi købte en forsvarlig portion økologiske Rustne Søm med hjem. Så er der lidt til den søde tand.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Det lyder som en dejlig udflugt og spændende at besøge den lille bolchefabrik. Massen på bordet blev vel trukket ud til en lang pølse, inden den blev skåret ud? Sjovt med navnet, Hvepsestik 🙂

  1. Madame : Ja, massen blev trukket ud og derefter lagt i en maskine, som trak den endnu mere ud.På fabrikken lavede de sjov med, at Hvepsestik var en slags “sæsonvare” 🙂

 2. En tur ud i det blå er altid en god ide, og at se bolchefabrikation er fascinerende … det må godt nok være tungt at håndtere 40 kg på én gang, men han ‘plukkede’ vel lidt bolchemasse ad gangen og arbejdede videre med det?

  1. Ellen : Han stod og foldede den store 40 kilo tunge klump bolchemasse og trak den ud – mange gange. Dernæst blev mqssen lagt over i en maskine, som fortsatte processen med at trække massen ud i den rette tykkelse. Han var en kæmpestor mand, men det kræver vist også en vis muskelstyrke at håndtere sådan en portion på 40 kg.

 3. Det er dejligt med en tur ud i det blå og altid spændende, hvilke oplevelser man kommer hjem med.
  Besøget på bolchekogeriet lyder godt. Det er altid sjovt at se de store bolchemasser blive håndteret. Og selvfølgelig skal man have noget med hjem! God søndag!

  1. Nonna : Ja, vi kan godt lide af og til at køre en tur uden på forhånd at have faste planer om, hvor den skal føre hen.
   Rigtig god søndag ti dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *