Bedsteforældredag og styrvolter

I dag har der været bedsteforældredag i Sanders børnehave.

Det var rigtig hyggeligt. Traditionen tro medbragte alle vi bedsteforældre blomster, som vi plantede sammen med børnene. Det er en rigtig fin tradition. Sander gik meget op i det i år. Han ville gerne selv gøre det meste af arbejdet, og han var rigtig dygtig til det. Da blomsten var plantet, var det tid til at spise nybagte boller, og der var kaffe til de voksne. Bagefter legede vi på legepladsen, spillede fodbold og hyggede os i det hele taget i solskinsvejret.

Det var en rigtig dejlig eftermiddag på alle måder. Dagens sjoveste øjeblik var, da vi lige var ankommet til børnehaven. Vi stod et øjeblik og kiggede på Sander og en af de andre drenge. De lå på maven i græsset og snakkede sammen. Sander drejede hovedet og fik øje på os. Han sendte os et stort smil og sagde lige så kærligt: ” I to – styrvolter.” Så har man hørt det med.

Vi ved ikke rigtig, hvor han har samlet ordet styrvolt op henne, for der er ingen af os, der bruger det. Jeg kan huske, at min far fra tid til anden omtalte nogen, som en styrvolt. Det er vist et ord, der har været ved at glide ud af sproget, men nu kan det jo være, at det kommer stærkt tilbage. I hvert fald vil vi nok tage det til os her i familien.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Hihi, jeg kendte faktisk slet ikke ordet styrvolter, men det er sjovt, når børn samler ord op, og bruger dem forkert 🙂
  Rigtig god weekend!

  1. Madame : Det lød så herligt, da han sagde det, og måske synes han virkelig, at vi er lidt vilde og uregerlige 🙂

   Rigtig god forårsweekend til dig!

 2. Det lyder som et skønt arrangement i børnehaven, og en rigtig god ide med blomsterne.

  Styrvolt er et godt ord. Det kan jeg godt forstå, I kommer til at bruge 😉

  1. Eva : Det var så hyggeligt!

   Ja, styrvolt er da et godt ord, min far brugte det, og nu skal det i sving igen – det har hans oldebarn sørget for 🙂

 3. Det lyder som om det kunne have været den bedsteforældredag, jeg var til i går. Programmet har vist været det samme, stort set. Med det samme skønne vejr!
  Herlig kommentar fra Sander.
  God weekend!

  1. Nonna : Nå, så du har også været til bedsteforældredag – det er så hyggeligt. Vejret var vi heldige med, jeg præsterede endda at få lidt vel rigeligt med sol 🙂
   Rigtig god weekend til dig også!

 4. Åh hvor er han skøn 🙂
  Tror du ikke det er noget, hans far har lært ham? Bare fordi …
  Og så er det jo absolut en måde at forsøge at undgå at de gamle ord uddør, fordi de ikke bliver brugt 🙂

  1. Ellen : Tak! Nej, hans far afviser på det bestemteste, at det er noget, han har lært ham. Jeg synes simpelt hen, at det er så sjovt, fordi det er et ord, jeg kan huske, at min far brugte af og til for mange år siden – og så er det da lidt forfriskende at blive kaldt for en styrvolt for første gang i sit liv, nu hvor man nærmer sig de 60 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *