Spørge Jørgen

Vi var til fødselsdag hos mellemste søn i søndags. Samme søn er jo Sanders far, og da vi ankom, modtog Sander os med spørgsmålet “Hvorfor kommer I?” Samme spørgsmål blev stillet til alle gæster.

Sander er nemlig en rigtig Spørge Jørgen lige i øjeblikket. Han spørger om alt mulig og umuligt. Det er ikke alle spørgsmål, der er lige enkle at give et fornuftigt svar på.

Jeg havde helt glemt, hvor mange spørgsmål en knapt fireårig kan udsætte sine omgivelser for. Det gav anledning til at tænke tilbage på mine egne børns spørgelyst, da de var små.

Mandag og tirsdag havde vi tjansen med at hente Sander i børnehaven. Han blev begge dage rigtig glad for at se os, da vi kom for at hente ham, men for katten da hvor kan lunten være kort hos sådan en lille purk, der har været i børnehave en hel lang dag. Sander sover ikke til middag mere, så han er virkelig træt og godt brugt, når han bliver hentet ud på eftermiddagen.

Vi har aldrig selv prøvet at få passet vores børn i institution hele dagen, så for os er det lærerigt at få så konkret et indblik i, hvordan hverdagen er skruet sammen for de fleste børnefamilier nu om stunder.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. De er jo ret nysgerrige, de små :-)! Men du har fuldstændig ret: Det er ikke alt, man lige umiddelbart kan svare på :-)!
  Vores 3-årige barnebarn er startet i børnehave for 1 måned siden, og derefter får hun heller ikke nogen middagslur mere. Hun er fuldstændig færdig kl. 18.00, men hun har svært ved at sove, fordi hun er totalt overgearet.
  Tillykke med sønnen og god onsdag!

  1. Nonna : Den nysgerrighed er bare så herlig, og man ønkser jo, at de bevarer den!

   Tak! Også en rigtig god dag til dig!

 2. Tillykke med din søn!
  Jeg tror, at en dag i institution kan være hårdt for de små – lige så hårdt som en dag på job for de voksne. Og derfor kan lunten hos den lille purk være kort 🙂

  1. Madame : Tak!
   Jeg er sikker på, at børnene er dødtrætte og savner forældrene efter en lang dag i institution – børnenes “arbejdsdag” er længere end de voksnes, for den er nemlig lige så lang som forældrenes arbejdsdag + transporttid – så man kan sagtens forstå, at de små er slidte om eftermiddagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *