Genbrug, karry og chokoladeknapper

Jeg køber mange af Urtekrams økologiske krydderier.

Krydderierne er i de fineste små metaldåser.

Jeg har svært ved at nænne at smide de pæne små dåser ud, når de er tomme. Jeg piller etiketterne af dåserne og vasker dem af, og så er de klar til at blive genbrugt. Jeg genbruger nogle af dem i køkkenet til ting, som jeg køber i breve – blå birkes eksempelvis. En bliver brugt til tandstikkere og en anden til lagkageflag.

Selv om jeg prøver at være fantasifuld og finde på nye ting at anvende krydderidåserne til, så må jeg jo indrømme, at de mest hober sig op i køkkenskabet.

Sander har somme tider fået chokoladeknapper i sådan en lille krydderidåse, når han har været hjemme hos os. Det er de perfekte til. Sådan en lillebitte beholder kan godt være kvart eller halvt fyldt op med guf, uden at det bliver for meget.

For et par dage siden mødte jeg tilfældigt Sander og hans far, da jeg var i SuperBrugsen for at handle. Vi snakkede lidt sammen og gik så hver for sig i gang med at få fundet de varer, vi skulle have. Sander fulgtes lidt med sin far og lidt med mig – travede lidt fra den ene til den anden. Et par gange kaldte han: “Farmor, jeg kan ikke finde dig.” Vi fandt hinanden igen og gik videre imellem hylderne.

På et tidspunkt lagde Sander mærke til, at jeg lagde en dåse karry ned i min indkøbskurv. Han var der som et søm, kiggede ned i kurven og spurgte:  ” Er det chokoladeknapper?” Jeg sagde til ham, at det bare var karry, men det var han ikke tilbøjelig til at tro på. “Nej, det er chokoladeknapper,” sagde han.

Han kunne jo heller ikke tro andet, når han ved flere lejligheder har fået chokoladeknapper i sådan en dåse, som han så mig putte i kurven. Så der måtte en nærmere forklaring til.

Hvis nogen har nogle gode forslag til, hvad jeg ellers kan genbruge dåserne til, så skal man endelig ikke holde sig tilbage.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Det er nogle fine små metaldåser – jeg kan godt forstå du gemmer dem! Og sikke en sød historie med Sander, der troede, du købte chokoladeknapper 🙂

  1. Madame : Han var overbesvist om, at det var chokoladeknapper, der røg i kurven – og han kunne jo dårligt tro andet 🙂

 2. Knapper måske, altså rigtige knapper? Jeg har det lige sådan, især med fine syltetøjsglas, og dem har jeg så knapper i.

  Sød historie med Sander, bare han ikke smager på karryen en dag 😉

  1. Fruen : Dåserne er næsten for små til at opbevare knapper i – knapper har jeg nemlig heller ikke så nemt ved at kassere, så dem har jeg også en masse af 🙂
   Sander kan ganske vist forvirres med genbrug af krydderidåserne, men hans falkeblik skulle nok kunne se forskel på indholdet 😀

 3. Hej
  Hvis du har rigtig mange af dem i overskud, vil jeg gerne befri dig for dem, de kan nemlig bruges til at brænde lerperler på bål, hvilket jeg skal med min klasse. Selv om de har været i et bål kan de fortsat genbruges til at brænde flere perler i senere.
  Mvh Annika

  1. Jeg har ikke særlig mange lige i øjeblikket. Min mand er lærer og tog en masse af dem med for at finde anvendelse for dem på skolen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *