Sender min farmor en tanke

Når jeg ser en blå hortensia, kommer jeg altid til at tænke på min farmor.

Fra min barndom husker jeg nemlig, at min far plejede at give min farmor en blå hortensia til Mors Dag. I virkeligheden var det sikkert slet ikke sådan hvert eneste år  – men det er sådan, jeg husker det. Det må nok have været hendes yndlingsblomt, tænker jeg. Min farmors hortensiaer var potteplanter til vindueskarmen.

Jeg er selv vild med hortensiaer, men jeg plejer at holde mig til de lyserøde og pink nuancer. Mine hortensiaer står i krukker på terrassen bortset fra et par stykker, der  er vokset ud af krukkerne og  nu er plantet i et hjørne af haven.

I går købte jeg mig for første gang en blå hortensia.  Lige pludselig skulle det bare være en blå. Nu står den på terrassen og får mig til at tænke på min farmor. Dejligt!

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. Det er dejlige minder, din blå hortensia giver. Jeg har også netop købt en ny, og på terrassen står en, der plejer at give både blå og lyserøde blomster.

    1. Madame : Hortensiaer er så smukke. Jeg har aldrig oplevet at se både blå og lyserøde blomster på den samme plante, hvordan mon det kan gå til?

    1. Ja nemlig – men netop derfor er det jo et mysterium, at den samme plante har begge farver. Det er da sjovt 🙂

  2. Jeg husker også, at Hortensia var farmors yndlingsblomst. Jeg tænker også altid på hende ved synet af en Hortensia (kan ikke huske, de blå var favoritterne). De senere år er jeg selv blevet lidt “forelsket” i Hortensia – tidligere har jeg nok været præget af mors mening – hun havde ikke meget tilovers for lige den blomst og jeg kan aldrig huske, hun har haft en – kan du?

    1. Jette : Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har haft en hortensia derhjemme. Jeg er helt vild med dem, og kan ikke helt få nok 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *