Børn, blomster og bedsteforældre

I dag løb bedsteforældredagen i Sanders vuggestue af stablen.

Traditionen tro medbragte alle vi bedsteforældre blomster, som vi plantede sammen med vores børnebørn. I år var Sander meget interesseret i at være med. Faktisk ville han gerne selv plante blomsten og gik til den med graveske, vandkande, krum hals og sidevind. Han var rigtig dygtig og skulle kun have en lille smule hjælp.

Det var lidt koldt udenfor, men alligevel var vi ude en god del af tiden. Sander elsker nemlig at være ude og ville rigtig gerne vise os, hvor hurtigt han kan fræse afsted på balancecykel ude på legepladsen.

Der blev også tid til at spise boller og kage, lege med noget af legetøjet indendørs og ikke mindst til at kigge i Sanders fotomappe.

Hvert barn har sin egen mappe med en masse billeder i  og med et billede af barnet udenpå. Forrest i mappen er der billeder af barnets forældre, bedsteforældre og andre nære familiemedlemmer. Det er selvfølgelig billeder, som forældrene er blevet bedt om at bidrage med til barnets mappe. Personalet i vuggestuen har så løbende fotograferet børnene i hverdagen og sat flere billeder i mappen. Der var så mange skønne billeder fra udflugter, fra fødselsdage og fra hverdagens forskellige aktiviteter. Mappen fortæller i tekst og billeder om hele barnets tid i vuggestuen. Det har været et stort arbejde at sætte alle de billeder ind i børnenes mapper, skrive tekster og gøre ved. Det er virkelig godt gjort.  Sådan en mappe er guld værd.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. En rigtig god idé med bedsteforældredage, og en fin tradition med at plante blomster.
    En sådan dejlig mappe er, som du beskriver det, virkelig guld værd. Den kan børnene sikkert hygge sig med mange år fremover.

    1. Nonna : Bedsteforældredagen er en dejlig mulighed for at få et indblik i børnebørnenes hverdag i institutionen. Vi henter og bringer Sander jævnligt, men vil alligevel nødig gå glip af den særlige dag.
      Idéen med fotomapper til børnene er super – vi blev helt rørstrømske af at sidde og kigge i Sanders mappe sammen med ham. Det blev pludselig så tydeligt, hvor hurtigt det hele går, og hvor kæmpestor udvikling børnene gennemgår på den korte tid de er i vuggestuealderen – og hvor meget de oplever og lærer helt uafhængigt af familien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *