Årets første

I dag har jeg hentet purløg i urtehaven for første gang i år.

Purløg er smagen af sol og sommer. Purløg er sundt og smager skønt. Et drys purløg kan pifte de fleste rugbrødsmadder gevaldigt op.

Purløg – uhm!

De her purløg blev båret ind i køkkenet i triumf og nydt med noget, der minder om andagt. Der er altså noget særligt over de første spiselige sager, man henter i sin have her om foråret.

(Jeg ved ikke rigtig, hvorfor farven ikke ser rigtig ud på billedet- de purløg var jo meget mere mørkegrønne i virkeligheden.)

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Purløg er skønt at spise og at se på. Det pifter mange ting op. Jeg har urter i krukker, da jeg ikke kan risikere at så, plante, sætte dem direkte i jorden. Vi har jævnligt fugle, ræve, fasaner, rådyr, hunde og katte på besøg på matriklen, og kan de lugte noget godt, så ved vi hvad der sker. Nu er jeg på jagt efter ramsløg, som forhåbentlig lugter så stærkt, at dyrene styrer udenom.

    1. Nonna : Det problem du nævner med dyr, der strejfer rundt i urtebedet, kender vi også til. Vi plejer at sætte nogle ca. 20 cm høje, spidse pinde ret tæt i rækkerne, allerede når vi sår salat og den slags – det lader til at virke. Dyrene holder sig væk fra de steder, hvor pindene er anbragt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *