Den italienske arv

denitalienskearv

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Den italienske arv af Sarah Winman.

I 1944 møder den unge britiske soldat Ulysses den midaldrende kunsthistoriker Evelyn Skiller i Toscana. Han kæmper i krigen, og hun er i Italien for at være med til at redde uerstattelige kunstværker fra total ødelæggelse. Mødet bliver noget helt særligt for dem begge to.

Efter krigen vender Ulysses tilbage til livet i London.  Hverdagslivet med vennerne på den lokale pub er noget af det, der binder ham til byen. Desværre er  noget vigtigt forandret under hans fravær. Men skæbnen og en uventet arv fører ham senere tilbage til Italien og minderne om Evelyn.

Denne fantastiske roman begyndte jeg at læse for næsten to måneder siden. Men jeg kunne ikke rigtig blive fanget af den. Den blev lagt væk, og jeg læste nogle andre bøger. For en lille uges tid siden startede jeg så heldigvis forfra på Den italienske arv. Igen var den svær at blive fanget af til at begynde med, men denne gang holdt jeg ved. Og lige pludselig foldede en helt vidunderlig fortælling sig ud.

Den italienske arv er en fængslende og smuk fortælling om kærlighed, livslange venskaber og sammenhold. Og den er en hyldest til Firenze. Bogens karakterer er originale og troværdige, og alting er fortalt  i et poetisk og  fabulerende sprog tilsat en god portion humor. En læseoplevelse i særklasse.

Læs mere om Den italienske arv hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *