Status

status

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Status af Christina W. Born.

I Status følger vi seks personer lige omkring de 40. De er gamle gymnasiekammerater, og vi lærer dem at kende i tiden op til deres 20 års genforeningsfest.

Vi møder Lisbeth, der har en svær barndom bag sig. Som voksen har hun svært ved at mærke, hvad hun egentlig selv ønsker sig af livet. Catarina har valgt at forlade både familie og fædreland for et liv under sydens sol. Bjørn har overlevet alvorlig sygdom og er egentlig både taknemmelig og tilfreds i sit hverdagsliv. Jesper er for nylig blevet skilt og nyder sit nye liv som fri fugl. Mia drømmer om at starte forfra og realisere en gammel drøm. Helle forsøger krampagtigt at holde fast i ungdommen og dens ydre skønhed.

Kort sagt – en flok ret almindelige mennesker midt i livet. Nu mødes de igen og snakker om gamle dage. De falder mere eller mindre ind i deres gamle roller fra gymnasietiden. Gamle hemmeligheder og sandheder kommer op at vende.

Bogens seks hovedpersoner gør – som titlen antyder – status over livet. Der kigges på både fortid, nutid og fremtid.

Jeg har været utroligt godt underholdt af Status. Bogen er velskrevet, karaktererne er autentiske og troværdige og det er langt hen ad vejen nemt at sætte sig ind i deres situation. Status er en virkelig velfortalt historie om en flok almindelige mennesker, deres liv, drømme og refleksioner. En dejlig roman om forventninger til sig selv, til andre og til livet. En roman om venskaber, fastlåste roller og muligheden for at starte på en frisk, selv om man ikke er sytten år mere. Jeg vil se frem til at læse mere om personerne fra Status, for jeg er kommet til at holde af nogle af dem.

Læs mere om Status hos Forfatterskabet.dk.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *