Skønne verden, hvor er du

skoenneverdenhvorerdu

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Skønne verden, hvor er du af Sally Rooney.

Forlaget skriver:

Forfatteren Alice møder lagerarbejderen Felix og inviterer ham med til Rom. I Dublin er hendes bedste veninde Eileen ved at komme sig over sin kærestesorg, og hun genoptager sin gamle flirt med Simon, som hun har kendt, siden hun var lille.

Romanens fire hovedpersoner er alle omkring de 30. Som udgangspunkt er de vidt forskellige, men de har alle fire på hver deres måde lidt problemer med at finde ud af, hvem de er, og hvad de gerne vil have – af hinanden og af livet. De er alle fire sårbare, men det viser sig forskelligt. Deres indbyrdes relationer er af og til ret komplicerede, og de har det egentlig alle fire ret svært med relationer i det hele taget.

Denne roman er mit første møde med Sally Rooney. Jeg har hørt og læst meget godt om hende, så mine forventninger var temmelig høje, da jeg begyndte at læse romanen. Til at begynde med følte jeg mig lidt skuffet, for jeg havde forventet noget helt andet. Noget fantastisk. Nu sad jeg med en bog, hvor handlingen gik temmelig langsomt, og hvor en korrespondance mellem de to kvindelige karakterer fyldte virkelig meget. Jeg fortsatte heldigvis med at læse, og efterhånden blev jeg fanget af fortællingen og alt det usagte mellem linjerne. Alle de små iagttagelser, der tilsammen tegner et nuanceret billede. Skønne verden, hvor er du viste sig at være en helt anden slags bog, end jeg havde forventet, men jeg endte med at kunne lide den.

Læs mere om Skønne verden, hvor er du hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Hei! Kan eg spørre? litt på siden, men du leser så mye.
    Er “mitt greske kor” et dansk uttrykk, eller er det bare tilfeldig brukt fra en dansk skribent? Eg les det engang og synes det er et sånn godt yttrykk for den som “sitter på skulderen” og hvisker i øret om hvor håpløs, dum, og lite flinke en er. Uttrykket finnes ikke på norsk, men derfor kan det vere brukt i Danmark.
    Vennlig hilsen Modliv 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *