Ærlighedsprojektet

aerlighedsprojektet

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Ærlighedsprojektet af Clare Pooley.

Julian Jessop er en ældre, excentrisk kunstmaler. Han spekulerer over den kendsgerning, at de fleste mennesker lyver om deres liv. Pynter lidt på sandheden. Men hvad ville der ske, hvis man i stedet for var ærlig? Julian stiller det store spørgsmål skriftligt i en notesbog, som han kalder Ærlighedsprojektet. Han lægger ud med at fortælle nogle sandheder om sig selv. Han fortæller blandt andet, at han føler sig ensom. Efterfølgende efterlader han den lille bog på et bord i en lille café, hvor han plejer at komme.

Da Monica, der ejer caféen, finder bogen, skriver hun sin egen historie i den, og sender den videre. Desuden beslutter hun sig for at prøve at gøre noget ved Julians ensomhed.

Efterhånden fyldes siderne i den lille notesbog med ærlige historier fra det virkelige liv. Det fører til, at seks fremmede en dag mødes i Monicas Café, hvor de efterhånden erkender, at ærlighed rummer både glæde og risiko.

Jeg har nydt at læse hver eneste side i Ærlighedsprojektet. Det er en fuldstændig vidunderlig roman. Den er velskrevet, fuld af humor, kærlighed, atmosfære  og gode vibrationer. Persongalleriet er ekstraordinært. Hver enkelt karakter er beskrevet så rammende og troværdigt, at man næsten synes, at man kender ham/hende. Flere af dem har tunge ting i bagagen – noget der præger deres liv. Det gør dem dejligt menneskelige og genkendelige. Ærlighedsprojektet minder mig på mange måder om Den italienske klasse af Maeve Binchy og hendes forfatterskab i det hele taget. Jeg er helt ked af, at jeg er færdig med at læse bogen, for jeg kom til at knuselske alle personerne i den – og nu savner jeg dem allerede lidt. Skynd dig at læse denne fantastiske bog om ærlighed, venskab og sammenhold – og om afhængighed.

Læs mere om Ærlighedsprojektet hos Forlaget Zara.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *