Den dag Brita forsvandt

 

dendagbritaforsvandtJeg har læst Den dag Brita forsvandt af Michael Teschl.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Mange husker sikkert Pedal Ove-sagen. Det er den sag, bogen handler om. I øjeblikket kan man se en dokumentar om sagen på TV2.

Den 30-årige Brita Hansen forsvandt sporløst i Frederikshavn en decemberdag i 1981. Syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Hun var blevet kværket. Hendes mand blev dømt for drabet. Manden var fritidsmusikeren Ove Hansen – kaldet Pedal Ove.

Sagen blev ti år senere genoptaget på baggrund af en DR-dokumentar. Nye oplysninger og nye vidner var dukket op. Ove Hansen blev nu frikendt, og hele sagen blev derefter kaldt danmarkshistoriens største justitsmord.

I 2017 modtager Michael Teschl et anonymt brev, der handler om sagen. Forfatteren beslutter sig for at kigge nærmere på den gamle drabssag, der aldrig blev opklaret.

Michael Teschl går grundigt til værks i sine bestræbelser på at finde ud af, hvad der er op og ned i den gamle sag. Efter at have sat sig grundigt ind i materialet, tegner han et nuanceret billede af hele sagen og af de involverede. Som læser får man nye oplysninger om sagen, den dømte – og senere frikendte, vidnerne og andre involverede. Bogen er meget velskrevet, og forfatteren behandler hele vejen igennem stoffet på en meget sober måde. Efter endt læsning må den enkelte danne sig sin egen personlige mening om sagen og om, hvad der egentlig skete den dag Brita forsvandt.

Læs mere om Den dag Brita forsvandt hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *