Genbrug af vand fra køkkenet til havevanding

genbrugafvand

Om sommeren genbruger vi vand fra køkkenet til havevanding. Det er ekstra aktuelt i denne rekordtørre sommer.

Når vi skyller frugt og grøntsager eller ris, sætter vi et vandfad ned i vasken og opsamler skyllevandet, der bagefter bliver hældt ud i en af de spande vi har stående udenfor bryggersdøren til det samme. Vandet bliver så senere brugt til at vande med i haven.

Det bliver til en hel del vand i løbet af en dag. Når vi lige lader vandet løbe lidt, så det bliver  rigtig koldt, når vi skal have en tår at drikke, opsamler vi det også. Det samme, når vi skyller kaffekande eller tekande. Man bruger en hel del vand i køkkenet hver dag, som kan genbruges i haven. Når først man begynder at tænke over det, ser man masser af muligheder for at opsamle vand til genbrug – hos os er der ligefrem gået sport i det.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Nej, hvor er det en god idé, Randi! Det har jeg aldrig tænkt på at man kan … men jeg vil straks sætte et vandfad i vasken.
  God varm og tør dag til dig i det sydsjællandske!
  Kh Nana

  1. Dejligt, at du vil være med til at spare på det rene drikkevand, når haven trænger til vand 🙂
   Rigtig god dag til dig også!

 2. Supergod ide. Men det skal nok lige ind i vanen. Jeg gør det i drt små, fx med kartoffelskylle/rensevandet. Dog er jeg lidt bekymret for, om skrællerne/de afgnubbede rester vil tiltrække rotter.

  1. Du har ret i, at man lige skal ha’ det på rygraden. Jeg tror ikke, at rå kartoffelstumper tiltrækker rotter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *