Mit navn er Lucy Barton

mitnavnerlucybarton

Jeg har læst Mit navn er Lucy Barton af Elizabeth Strout.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog & Ide. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

Lucy Barton ligger i en hospitalsseng. Hun er syg og afkræftet. Hun savner sine børn. Pludselig sidder hendes mor ved sengen. Lucy har ikke set sin mor i mange år – ikke siden hun forlod sit fattige barndomshjem uden at se sig tilbage for at realisere sin drøm om at blive forfatter.

Nu sidder Lucys mor ved fodenden af hospitalssengen gennem fem døgn, og mor og datter nærmer sig forsigtigt hinanden. Gennem deres samtaler afdækkes et billede af Lucys opvækst i en fattig og dysfunktionel familie.

Mit navn er Lucy Barton er en historie om et kompliceret forhold mellem en mor og hendes datter, en historie om at forsøge at vriste sig fri af en svær og traumatiserende opvækst og en historie om, hvor vigtigt det er at blive mødt med omsorg og empati, når man har allermest brug for det.

Hvis man kan lide Glasslottet af Jeannette Walls, vil man sikkert også synes om Mit navn er Lucy Barton – jeg vil i hvert fald anbefale bogen til alle, der holder af en rigtig god roman af den slags, hvor der også står en hel del mellem linjerne.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Jeg var glad for Glasslottet, så mon ikke denne her også vil falde i smag? Listen er efterhånden lang over bøger, der skal læses 🙂

    1. Sådan en lang, lang liste har jeg også 🙂 Det er svært at nå at læse alle de gode bøger, der hele tiden bliver udgivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *