Kigger lige op over læsebrillerne et øjeblik

Jeg er lige blevet færdig med at læse Glasslottet af Jeannette Walls.

Bogen har gjort et meget stort indtryk på mig. Den er en af de bedste bøger, jeg har læst.

Jeannette Walls fortæller i bogen om sin opvækst i en familie, hvor faderen drak og moderen hellere ville bruge sin tid på at male og skrive end på at gøre rent, vaske tøj eller lave  et måltid mad til sine fire børn – i øvrigt mente hun, at popcorn var et udmærket og nærende måltid. Familien lever en nomadetilværelse og flytter som regel i nattens mulm og mørke.

Familien sulter, fryser og lever i det hele taget det meste af tiden i den dybeste armod. Forældrene er meget specielle og  formår slet ikke at tage vare på deres børn på normal vis, men alligevel findes der kærlighed og et stærkt sammenhold i den dysfunktionelle familie.

Hvis du ikke allerede har læst bogen, må du endelig gøre det, for den er helt enestående.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *