Spis brød til

I lørdags havde vi et ærinde i Ringsted og kom forbi den gamle gavlreklame for Ringsted Brødfabrik. Nu har jeg jo for nogen tid siden vist et nyere gavlmaleri fra Næstved, så jeg synes, at det også kunne være lidt sjovt at vise denne gamle gavludsmykning fra Ringsted.

Det er ikke ret tit, vi har et ærinde i Ringsted, men jeg har gået i skole i byen i tre år – i realen. Dengang travede jeg Ringsteds gader tynde hver eftermiddag sammen med min veninde, mens vi ventede på bussen.

I lørdags da vi var i byen, slog det mig, hvor få mennesker der var på gaden. Selv om det var lørdag i forretningernes åbningstid, og vejret var fint, var der ikke mange mennesker på gaden. Da vi skulle parkere, var det så nemt som at klø sig selv i nakken at finde en parkeringsplads. Vi holdt på en stor parkeringsplads med kun enkelte andre biler.

Folk handler ude i de store centre i byens periferi i vore dage, og specialbutikkerne i bymidten lukker. Sådan er det ikke bare i Ringsted men også de fleste andre steder. En sørgelig udvikling, som de færreste af os vel kan sige os fri for at have et medansvar for, når vi vælger at handle i storcenteret i stedet for at køre ind til byen.

I virkeligheden bryder jeg mig slet ikke om at komme i de store centre, men somme tider er det bare det nemmeste og det hurtigste.

Gem

Du vil måske også synes om

14 kommentarer

 1. Sikke en fin gavl! Jeg kender slet ikke Ringsted, men jeg kender de døde bykerner og de frygtelige storcentre. Måske er det godt for noget … Jeg ved det ikke. Jeg søger altid ind i byen, for jeg kan virkelig ikke lide storcentre. Jeg bliver sådan helt tæt i hovedet og i dårligt humør når jeg er i et center. Men der må jo være nogle fordele ved de store centre siden de “har vundet” over bykernerne. I Næstved er der heldigvis stadig en del liv i byen. Jeg synes det er så hyggeligt at komme derind en lørdag formiddag 🙂

  1. Ja, heldigvis er der stadig liv i Næstved midtby, men der er alligevel en del specialbutikker, der er bukket under. Jeg får det selv sådan, når jeg kommer ind i et storcenter, at jeg bare vil ud igen. Alligevel handler jeg der af og til, fordi jeg bor tættere på storcenteret end på Næstved by.

 2. Det virker som om RIngsted er ret død i forhold til Næstved? Her synes jeg altid, der er folk på gaderne i butikkernes åbningstider.
  Det er synd for byerne, at det er sådan, men der er nok ikke noget at gøre ved det.

  1. Det er lidt trist, at specialbutikkerne bukker under til fordel for storcentre, men det er svært at standse udviklingen.
   Heldigvis er der stadig liv i Næstved by, men der er alligevel også lukket en del butikker efterhånden.

 3. Ja, det er faktisk en sørgelig udvikling på mange måder. Vi skal faktisk ikke så mange år tilbage for at finde mere liv i gaderne.

  Jeg tror dog på, at udviklingen går endnu mere i retning af storcentre. Vi kan fra vores lejlighed følge den udvikling, som Rødovre Centrum er inde i. Det er ret vildt, især i udsalgsperioder som f.eks. Black Friday.

  Jeg er, ligesom du, heller ikke fan af at være i et storcenter. Folk har forskellige tempi, går i zigzag og ja, er lidt småforvirrede i et storcenter efter min mening. 🙂

  1. Jeg bliver så stresset, når jeg befinder mig i et storcenter – der er for varmt, der er for meget støj og for mange mennesker – og jeg vil bare ud igen. Alligevel handler jeg der af og til for at spare tid – og penge 🙁 Det er lidt dobbeltmoralsk – jeg må til at stramme op 🙂

 4. Det er nok sådan i de fleste byer, at storcentre vinder over små butikker i byerne. Jeg er heller ikke vild med de centre, men jeg er alligevel en af dem, der ender i dem alligevel, hvis vejret er sådan, at det ikke er en fornøjelse at slentre ned ad de gågader, vi f.eks. har her i byen. Man kan ikke vælge til og fra, som det passer en, uden det i sidste ende får konsekvenser – så jeg mister på sigt den fornøjelse det er, når jeg endelig kommer til byen og nyder, hvor smuk centrum er og hvor hyggeligt og levende butikkerne gør den. Det er min egen skyld. God du lige mindede mig om det, Randi 🙂

  1. Hvis vi vil bevare de små butikker, må vi handle der – ellers bukker de under. Sådan er det, og vi ved det godt, men desværre vælger vi somme tider den nemme og bekvemme løsning i stedet for. Jeg vil prøve at stramme op 🙂

  1. Det er desværre en udvikling, det nok er svært at gøre noget ved, men vi kan jo allesammen prøve at handle lidt mere i de små butikker.

 5. De bukker under fra en side af, men som I alle skriver. Der er kun os til at ændre det faktum. Men det er jo dejligt nemt med supermarkederne i stedet for at skulle gå ind til blomsterhandleren eller vinhandelen. Vi har dog heldigvis gode bagerbutikker i byerne omkring os.

  1. Det er nemlig lige præcis kun os selv, der kan vende udviklingen og være med til at bevare de små specialbutikker, der stadig stadig findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *