En knap og en snor

Som jeg skrev i mit forrige indlæg, er der behov for lidt nyt i Sanders legetøjsudvalg her hos os.

I den forbindelse kom jeg til at tænke på, at somme tider kan der komme meget god leg og tidsfordriv ud af næsten ingenting.

Da jeg var barn, lærte min far mig at lave et stykke legetøj af en knap og en snor. De fleste af min generation kender den garanteret.

Nu har jeg lavet en til Sander. En knap og et stykke bomuldsgarn – det ligger de fleste jo nok inde med. Knappen må helst være forholdsvis stor og snoren skal være 40-50 cm. lang. Man trækker bare snoren gennem først det ene og så det andet hul i knappen og binder til sidst snorens to ender  sammen. Det tager et halvt minut, og så har man et sjovt og nærmest gratis stykke legetøj.

Man placerer knappen på midten, tager fat i snoren i hver ende og svinger den godt rundt, så snoren bliver snoet. Så trækker man ud i snoren fra hver side, og knappen begynder at spinne rundt og rundt. Efterhånden som man bliver mere ferm til det, kan man skiftevis stramme og løsne snoren og på den måde få knappen til at snurre rigtig længe.

Nu er jeg spændt på, om Sander synes, at sådan en snurredims er sjov.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Mon ikke han gør. For den ER jo sjov, og han er stadig så lille, at det, at det ‘bare’ er en knap, ikke vil spolere hans glæde 🙂 Lidt større børn kan desværre blive så blaserte, at de helt vælger den slags simple fornøjelser fra, og det er faktisk lidt synd for dem …

    1. Fruen i Midten : Du har nok ret i, at store børn stiller temmelig store krav efterhånden. Det kan man jo ikke rigtig laste dem for, de er jo bare en del af den tid, de vokser op i. Vi andre havde måske heller ikke gidet at sidde og lege med en knap på en snor, hvis vi havde haft muligheden for at spille et spil på en iPad eller noget 🙂
      De små er mest optaget af, at man bruger tid sammen med dem og laver et eller andet sammen 🙂 Det ene udelukker jo heldigvis ikke det andet, så de små kan godt lege med et primitivt stykke legetøj det ene øjeblik og håndtere mobiltelefon eller iPad det næste. Det er kun godt!

  2. Den leg er helt ny for mig – rigtig god idé at vise Sander, at der også er gratis legetøj. Måske kender du også legen med en snor, man holder ud med begge hænder, og så skiftes man til at tage den, så der dannes de fineste mønstre …

    1. Madame : Det du beskriver, kan jeg godt huske at have set, men jeg fandt aldrig rigtig selv ud af det 🙂 Jeg kunne kun svinge mig op til at klare at lave “faldskærmen”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *