Havregrynskugler vil jeg ikke undvære

I dag går vi og forbereder alt, hvad der kan forberedes, så vi ikke bliver alt for forpustede og fortravlede i morgen, når vi skal holde juleaften.

Jeg har lige lavet en portion havregrynskugler. Min mor plejede at lave dem i gamle dage, og jeg har også lavet dem hvert eneste år, siden vi begyndte selv at stå for julen og alle dens forberedelser. Så det er mange år. Mere end tredive.

I år synes jeg, at havregrynskuglerne blev lige fugtige nok, men jeg håber, at det har rettet sig, når de har været en tur i køleskabet. I virkeligheden er det vist efterhånden mest mig selv, der er glad for de havregrynskugler, men de skal bare være der. De hører med til min jul.

Rigtig glædelig jul til jer, der læser med her!

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Nogle ting SKAL bare være der. Om det så kun er til ære for en selv 🙂 Rigtig glædelig jul til jer også.

  PS: Har – inspireret af dig – gaflet vaniljedimser. De blev rigtigt gode, så tak for den ide 🙂

 2. Du har helt ret! Visse ting hører sig bare til. For mig er det OGSÅ havregrynskugler, selv om mine nu ikke har kokos på. Jeg spurgte netop min mor, om de var fremstillet… men nej. Hvis jeg vil have dem, må jeg lave dem selv. Det kan heldigvis nås endnu… 😉

  En anden ting, der egentlig hører sig til, er klejneringe, der bliver kogt i fedt. Men de kommer kun på julebordet visse år (nok godt det samme) og ikke i år.

  1. Mia : Her er havregrynskugler og vaniljekager ikke til at undvære til jul, andre ting som f.eks.brunkager kan vi godt springe over et år eller to 🙂
   Heldigvis tager det ikke lang tid at lave en portion havregrynskugler 🙂

 3. Det er vistnok havregrynskugler, som vi kalder romkugler, alene pga. romessensen, som nu er konverteret til rigtig rom. Vi kommer lidt stærk kaffe i og vender dem i sukker i stedet for kokosmel, men ellers er det helt de samme 😉

  1. Ellen : Jeg tror, at jeg vil prøve at tilsætte en sjat rom næste år, jeg kan forstå, at det gør en positiv forskel. Det må prøves 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *