På slump

I morges gik det op for mig, at jeg glemte at starte en rugbrødsdej op i går. Jeg bager rugbrød med surdej, og det tager jo den tid, det tager. Jeg starter selvfølgelig bare dejen op i dag, men bagningen er blevet et døgn forsinket, og vi har kun lige rugbrød nok til i dag.

Vi gider ikke spise købebrød, men brød kan vi ikke undvære.

Noget måtte gøres.

Da jeg kiggede i skabet, viste det sig, at beholdningen af mel ikke var imponerende, når jeg så bort fra rugmelet, som jeg skal bruge til rugbrødsdejen. Der måtte improviseres.

Jeg snuppede, hvad der var af hvedemel, noget grahamsmel og lidt havregryn. Dertil selvfølgelig salt, vand og lidt gær. Dejen røg i en springform, blev penslet med lidt olivenolie og fik lov til at stå på køkkenbordet og hæve i godt og vel fem timer.

Nu er brødet lige taget ud af ovnen. Et økologisk brød lavet lidt på slump. Det dufter rigtig godt, og hvis vi kan lade være med at forgribe os alt for voldsomt på det i aftenens løb, behøver vi ikke lide nogen nød til frokost i morgen, selv om vi må undvære rugbrød.

Gem

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *