Den er jo lige her

Jeg har lige læst en lidt sjov artikel med overskriften Pålægsmaskinen – hvor blev den af? Artiklen er en del af en hel serie om “forsvundne” ting og sager på Bolius.dk.

Brød- og pålægsmaskinen fra EVA blev ifølge artiklen produceret fra 1953 til 1988.

Jeg har haft sådan en brødmaskine siden 1979. Eller – det er faktisk ikke min. Henrik havde den med sig, da vi flyttede sammen. Han havde fået den af sin mor, da han flyttede hjemmefra i 1972.

Vi har skåret mange, mange rugbrød i skiver på den maskine i årenes løb. Og vi skærer stadig vores rugbrød på den. Der er ingen slinger i valsen. Brødmaskinen skærer lige så fint, som den altid har gjort.

Der står i artiklen, at brødmaskinen er med på retrobølgen og bliver solgt/købt på DBA for mellem 100 og 350 kroner. Vi ville ikke sælge vores for nogen pris.

Vi ville slet ikke kunne undvære den.

Du vil måske også synes om

14 kommentarer

 1. 42 års brug. Det er godt nok imponerende godt gået!
  Jeg skærer dog rugbrød i hånden – vil hellere vaske en kniv af end afmontere skærepladen og vaske den 🙂

  1. Ellen : Ja, man må sige at den har holdt ret godt! Jeg synes ikke, at jeg er god til at skære rugbrød med en kniv, desuden synes jeg, at maskinen er ret nem at gøre ren 🙂

 2. Det glæder mig meget, at Evas pålægsmaskine er in igen! Jeg ville ønske, jeg stadig havde min – de er både kønne og praktiske.

  1. Madane : Der stod i artiklen, at firmaet var blevet opfordret til at sætte maskinen i produktion igen, men det vil man ikke – så vil man have sådan en, må man finde en brugt 🙂 Vi er rigtig glade for vores.

  2. Hej Randi
   Vi har lige købt sådan en på loppemarked og vil gerne afmontere bladen for at rengøre det ordentligt. Men vi kan ikke finde ud af om hvordan man gør det? Ved du det?

   1. Er det selve kniven, du vil tage af? Hvis det er, skal du trykke ind på den lille metalarm, der sidder længst væk fra dig, når maskinen er monteret på bordet. Så løsnes kniven og er lige til at tage af.

  1. Fruen : Jeg kan heller ikke skære pæne skiver rugbrød med kniv, så vores brødmaskine er bare nødt til at blive ved med at fungere 🙂

   1. Mange tak for svaret.
    Metalarmen sad fast med noget gammelt snavs, men nu har vi fået den løsnet og den virker igen. Glæder mig til at får maskinen i brug 😊

    1. Godt, at du fik klaret det. Jeg er sikker på, at du bliver glad for maskinen, vores er helt uundværlig for os 🙂

  1. Dorit : Den var meget almindelig før i tiden 🙂 Den var en klassiker, indtil det blev almindeligt at købe både brød og pålæg skiveskåret.

 3. Hvordan får du din ren? Jeg har arvet en, der helt sikkert kan bruge en grundig rengøring inden den tages i brug igen…

  1. Sigga : Kniven er jo let at rengøre, fordi den kan tages af – det samme med “skærebrættet” – resten tørrer vi grundigt af med en opvredet klud, hver gang maskinen har været i brug. Den er faktisk ret nem at holde ren. Men vi har jo haft den, fra den var ny, så det har handlet om at HOLDE den ren, det er nok nemmere end at GØRE sådan en ren, hvis den virkelig trænger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *