Nye stole

For snart et halvt år siden fandt vi efter en del søgen nogle spisebordsstole, som vi begge to kunne lide.

Stolene var i egetræ, og man kunne vælge mellem to varianter – sortbejdsede eller voksbehandlede. Vi brød os ikke rigtig om nogen af dem. Stolene i sig selv var pæne, men vi var ikke vilde med det, der var gjort ved dem.

Vi gik i gang med en lang overtalelsesproces, for at få lov til at købe nogle stole, der hverken var bejdsede eller voksbehandlede. Langt om længe lykkedes det os at få en aftale i stand om, at vi kunne få leveret stole i ubehandlet eg. Planen var, at vi så selv ville sæbebehandle dem.

Aftalen indebar, at vi måtte acceptere at skulle vente tre måneder på stolene. Der gik så noget længere tid, men pyt nu med det.

Stolene blev leveret i går, og vi har givet dem den første gang sæbe.

Vi er rigtig glade for resultatet.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. De er også flotte!
    Jeg kan sagtens forstå, at I ikke ville have dem sortbejdsede, men gør en voksbehandling andet end give stolene en mere modstandsdygtig overflade? Der skal da vist en del sæbebehandlinger til, før fx fedt vil prelle af. Eller hvad? Jeg er ret nysgerrig 🙂

    1. Ellen : Tak! De voksbehandlede stole var temmelig mørke at se på. Vi ved ikke, hvor meget sæbe, der skal til, vi må prøve os lidt frem. Man ser jo af og til møbler i ubehandlet eg, men jeg ved ikke, hvor sarte de er og hvordan træets farve ændrer sig over tid. Vi skal nok ikke regne med, at vores stole bliver ved med at være helt så lyse som nu, men det må tiden vise. Vi har ladet os fortælle, at eg ikke må få for meget sæbe, så vil det nemlig blive mørkere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *