Kongehuset

Overskriften kunne antyde, at jeg har en historie om den royale familie i ærmet, men det har jeg altså ikke. Den slags overlader vi til ugebladene. Det her handler om noget helt andet.

Ude i Hesede skov ligger forskellige rigtig pæne huse.

Et af husene minder om  et hus, jeg boede i, da jeg var barn. Vi boede der ikke meget mere end et års tid, men jeg har rigtig mange barndomsminder fra lige præcis den periode. Jeg fyldte fem år, mens vi boede der. Huset lå midt ude i en skov, og det var fantastisk at bo der og have hele skoven som legeplads.

Jeg kan huske, at vi børn samlede grankogler i skoven i stor stil. Jeg mener, at mine forældre brugte dem til optænding, når der skulle fyres op i komfuret i køkkenet. Jeg kan også huske fra den tid, hvordan jeg sammen med min storesøster gik det pænt lange stykke vej ad grusvejen hen til vores nærmeste nabo og købte  mælk ved stalddøren. Jeg kan huske, at jeg var meget benovet over, at min søster kunne svinge spanden hele vejen rundt i luften uden at spilde en eneste dråbe mælk.

Mange af den slags hyggelige minder dukker op, når jeg går forbi huset i Hesede skov.

Huset hedder Kongehuset. Det er et passende navn til sådan et hus. Der bor vist ikke nogen i det, men det ser ud til, at jægerne benytter huset, når der er større jagter.

Du vil måske også synes om

10 kommentarer

 1. Spændende at have haft en del af barndommen i en skov!
  Alle husene i området er så flotte med deres dekorerede … æhhh, hvad de nu hedder, de der er malet 😉
  Det er Gisselfeld, der ejer disse huse, ikke?

 2. Hvilken tilknytning har du til Kongehuset. Min farmor og farfar har boet der. I 60’erne

  1. Jeg har slet ikke nogen tilknytning til huset – jeg synes bare at det er pænt, og så minder det mig meget om et hus, jeg boede i som barn 🙂

 3. Hej Randi. Jeg var lige inde og søge på Kongehuset og faldt over din blog. Min tip- og tiptipoldefar har boet i huset. Jeg er glad for, at du har et billede på bloggen. Jeg har været så fræk at kopiere det. Venlig hilsen Pia

  1. Hej Pia! Det var sjovt at høre, at du har haft familie boende i det fine hus! Det er helt i orden med billedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *