Unge iværksættere

Vi har lige været ude at gå en tur i blæsevejret.

Undervejs så vi to små drenge, der sad i vejkanten med en papkasse foran sig. Den ene så ud til at være 4-5 år den anden omkring 6. Den største af dem spurgte, om vi ville købe noget. Vi spurgte, hvad de solgte og fik at vide, at de solgte ribs. Nu fik vi øje på en lille skål nede i papkassen. Der var vand i skålen og nede på bunden lå en meget lille håndfuld ribs. Ved siden af skålen stod en pengekasse.

Vi fortalte drengene  – i overensstemmelse med sandheden – at vi ikke havde penge med.

Vi gik videre.

Da vi kom tilbage en lille halv times tid senere, var drengene der stadigvæk. Den største råbte os an allerede på afstand og spurgte, om vi havde været hjemme og hente nogle penge. Det måtte vi skuffe ham med, at vi ikke havde. Han spurgte så, om vi så ville hente nogle penge nu. Igen måtte vi skuffe ham, men vi forsøgte at opmuntre de små iværksættere ved at sige, at der sikkert snart kom nogen forbi, der havde penge med og havde lyst til at købe nogle friske ribs.

Jeg håber, at der kommer købestærke kunder, inden de to drenge opgiver deres lille forretning – i modsat fald har de nok alligevel haft det sjovt.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

    1. Madame : De var så søde – man må håbe, at der kom nogen forbi, der havde penge på lommen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *