Et lillebitte bøgetræ

Vi har et bøgetræ i haven. For os er det et ganske særligt og betydningsfuldt træ.

Vores yngste søn vandt nemlig for omkring 20 år siden dette bøgetræ i en konkurrence i Kvickly. Eller bøgetræ og bøgetræ. Det var nærmest bare en lille kvist med ganske få blade. Men en plante var det da i hvert fald – ca. 10 cm i højden og plantet i en lille plastikpotte.

Det lillebitte træ blev omhyggeligt plantet i en pæn, blå krukke, og så blev det ellers vandet og plejet og passet. Efter et par år var det blevet så stort, at vi blev enige om, at det skulle plantes rigtigt. Så det fik sin blivende plads i et hjørne af haven.

Træet er nu 5-6 meter højt og et af havens mest værdsatte vækster.  Det har grene næsten helt ned til jorden, og Sander kan godt lide at gå ind i “hulen” under træet.

Om foråret blomstrer både hvide og gule anemoner under bøgen. For et par dage siden satte Henrik og Sander den nye fuglekassse op i træet, så nu håber vi, at der til næste forår flytter en fuglefamilie ind der i ly og læ af vores yndlingsbøgetræ.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

 1. Hvor sjovt med sådan et træ med en fin historie, og hyggeligt, at Sander er glad for netop det træ. Bliver spændende at se, om I får fugle i kassen 🙂

  1. Fruen : Det er altid sjovt,når de ting, man omgiver sig med, har en historie – så betyder de tit lidt mere.
   Vi glæder os til at se, om redekassen bliver beboet til foråret 🙂

 2. Skønt med det lille bøgetræ, som nu har vokset sig stort. En sød historie med flere “familieaftryk” :-)! Forhåbentlig bliver fuglekassen beboet til næste forår!
  God mandag!

  1. Nonna : Tak! Vi holder meget af det træ, fordi vores søn var så glad for det, da han fik det 🙂
   Også en god mandag til dig!

 3. Sikke en dejlig historie om jeres bøgetræ! Den minder mig om min mor, der lagde en kastanje i jorden som lille pige, og den blev til et træ, der voksede op og blev kæmpestort.

  1. Madame . Tak! Det er da også fascinerende, at sådan en lille kastanje, eller en lille “kvist” kan blive til et kæmpestort træ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *