Tag forskud på glæderne

Der dukker altid så mange tanker op ved nytårstid. Tanker om året der er gået. Og tanker om året der kommer.

Jeg har altid haft en tendens til at blive en lillebitte smule urolig og trist ved nytårstid. Jeg ved ikke helt hvorfor. Jeg tror, at det er noget, jeg har overtaget fra min mor. Jeg kan huske, at hun talte om, at man ikke kunne vide, hvad sådan et nyt år ville bringe, og at det var godt det samme.

Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg har taget denne nytårsnedstemthed til mig.

I virkeligheden bør man da nøjes med at se på det nye år som endnu et år spækket med muligheder. Godt nok ved man aldrig, hvad sådan et nyt år vil bringe, men man ved jo i bund og grund aldrig, hvad dagen eller for den sags skyld det næste minut vil bringe. Det kunne jo være noget godt.

Det er dumt at tage sorger og bekymringer på forskud. Det eneste, der er mening i at tage forskud på, er glæderne.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Det er rigtigt. Og jeg har ofte bekymret mig på forhånd for noget der slet ikke blev et problem. Men det er altså svært at bestemme sig for at lade være med at bekymre sig … Jeg arbejder på det, og jeg synes også jeg bliver bedre til det, men det bliver vist et livslangt arbejde for mit vedkommende 😉

  1. Nana : Jeg øver mig også, men falder alligevel ret tit i 🙂 Heldigvis bliver langt fra alle bekymringer til virkelighed – og så har man gået der og bekymret sig til ingen verdens nytte 😉

 2. Din mor havde jo ret; man kan virkelig ikke vide, hvad et nyt år vil bringe. Og godt det samme, for 2013 gav for vores vedkommende lidt flere udfordringer, end vi egentlig brød os om. Så ja, vi (også jeg) må prøve at blive bedre til at tage forskud på glæderne og ikke på sorgerne. Godt nytår til dig og din familie 🙂

  1. Fruen : Vel havde hun da ret, men nogen gange ville det bare være skønt, hvis man som udgangspunkt kunne se fremad med optimisme og forventning i stedet for med bekymring, angst og bæven. Tit bekymrer man sig uden grund – og sorger og problemer kommer jo, hvad enten vi tager dem på forskud eller ej 🙂 Vores 2013 har bestemt også været udfordrende på mange fronter, og netop derfor vil jeg forsøge at forvente mig (håbe på) noget mere problemfrit af det nye år. Rigtig godt nytår til dig og dine 🙂

 3. Man kan nok ikke lave om på sig selv, men det er da forståeligt nok, at du ærgrer dig over lige præcis den del af din mødrene arv.
  Min mor havde så voldsomt et sortsyn, at det fik mig til, allerede inden jeg flyttede hjemmefra, at love mig selv aldrig nogensinde at blive som hende. Indtil nu har det holdt så nogenlunde. Jeg kan såmænd også bekymre mig, men heldigvis ikke i en grad, der er bekymrende, høhø, og jeg bekymrer mig uhyre sjældent om mig selv eller hvad der skal/kan ske for mig, men jeg bekymrer mig fx for, om englænderne nu kommer godt hjem og er ikke helt rolig, før C har ringet og sagt, at det er de 🙂

  1. Ellen : At forældre bekymrer sig om deres børns ve og vel, kommer vi ikke uden om, det ville være unaturligt andet. Der er ingen tvivl om, at man kommer lettere igennem mangt og meget, hvis man har et positivt og optimistisk livssyn. Det har jeg heldigvis også for det meste, men ved nytårstid, kan jeg godt mærke, at jeg skal anstrenge mig lidt ekstra for at forvente det bedste 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *