Et slag memory

Vi var hjemme hos Sander i aftes for at se efter ham, mens forældrene smuttede i biffen.

Jeg spurgte ham, om han havde et spil, vi kunne spille.

Et øjeblik senere kom han susende med et lille memoryspil i træ med 16 brikker. Det var helt perfekt at starte med. Vi fornemmede nemlig, at han ikke rigtig havde prøvet at spille spillet før, men det fik han hurtigt lært.

Vi spillede det mange gange og hyggede os gevaldigt. Det varer ikke længe, før Sander kan banke os i memory.

Jeg kan godt lide at spille memory – eller vendespil, som nogen kalder det. Det er et spil, hvor alle kan være med. Vi har spillet det meget med vores egne børn, og det var hyggeligt at spille det igen sammen med Sander.

Jeg tænker lidt på, at det måske kunne være sjovt at få lavet et spil med egne billeder på kortene, som jeg har læst om bl.a. hos Øglemor.

Du vil måske også synes om

9 kommentarer

 1. Ja, det lyder som en rigtig god idé at lave et spil med egne billeder! Memory – eller vendespil – har også i flere år været et spil, Bella elsker, og hun tæver mig hver gang :-

  1. Madame : Mine drenge var ogå virkelig gode til memory – så jeg måtte også som regel se mig slået. Hyggeligt er det, hvad enten man vinder eller taber 🙂

 2. Ja, jeg husker også at mine børn vandt over mig i Memory. Det er et sjovt spil. Og det er da en god idé at lave ét med egne billeder. – Gad vide om man så får lettere ved at huske hvor brikkerne ligger …?

  1. Nana : Børn er bare virkelig skrappe til det spil, tyder det på. Jeg tror ikke, at det har indflydelse på hukommelsen, at man har egne fotos på kortene 😉

 3. Børn er skrappe til det, fordi de koncentrerer sig 100 % om spillet. Vi voksne tror, vi kan tænke på noget andet samtidig.
  Det kan vi også … vi kan bare ikke også huske hvor brikkerne ligger 😉
  Jeg efterprøvede min egen teori. Den holder faktisk meget godt … men det gør nu ikke spor, at børnene vinder 🙂

  1. Ellen : Ungerne må da gerne vinde, men de skal ha’ kamp til stregen. Jeg går ikke ind for at lade børnene vinde med vilje 🙂

 4. Det er jeg helt enig i: det er vigtigt at lære at tabe, og jeg bliver så gal på de forældre, der ikke nænner det og hævder, at børnene ikke må lide nogen nederlag. Det er da virkelig en bjørnetjeneste at gøre dem!

 5. Memory er et meget hyggeligt spil, og børnene skal ikke være ret gamle, før de vinder over én. Øglemors vendespil er rigtig fint og en supergod idé.
  God onsdag!

  1. Nonna : Det er nemlig en rigtig sjov ide med sådan et spil med billeder af ting og personer, børnene kender. Jeg forstiller mig, at et slag memory på den måde kan give anledning til at snakke om fælles oplevelser og genopfriske fælles erindringer.
   Rigtig god dag ti dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *