Jul og fødselsdage i een pærevælling

Min mor havde fødselsdag d. 23. december. Min søster har fødselsdag d. 19. december.

Det kunne somme tider skinne lidt igennem, at de to fødselsdage “forsvandt” lidt i al virakken omkring julen. Fødselsdagshilsner kunne være en  sidebemærkning i julekort – eller omvendt.

Da så min ældste søn blev født d. 13. december, besluttede jeg, at han skulle have lov til at holde sin fødselsdag, uden at den blev syltet ind i jul. Derfor blev det en fast regel hjemme hos os, at juleforberedelserne først for alvor begyndte d. 14. december.

Det sidder på rygmarven endnu. Jeg har simpelt hen så svært ved at komme i julehumør før. På den anden side set har jeg efterhånden også en del års øvelse i at nå de fleste af juleforberedelserne på en halv snes dage.

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

 1. Fint, at du kunne lykkes med at gemme juleforberedelserne til efter d. 13. dec. Og du behøver vel ikke at gå i jule-mode før, hvis det ikke passer dig? Jeg ville have svært ved at nå det hele, tror jeg. Men det ved du jo, at du kan. Det må give en dejlig fornemmelse af god tid et par dage endnu 🙂

  1. Fruen : Jeg ville egentlig gerne gå over til at være i god tid, nu hvor børnene for længst er voksne, men det vil aldrig rigtig lykkes. Til gengæld har jeg de senere år skåret ned på juleforberedelserne, så alt i alt tror jeg, at der er en chance for, at jeg når det igen i år 🙂

 2. Det er også mange mærkedage, I har i december – jeg kan godt forstå, du vælger at vente med juleforberedelserne til den 14. Her hos os har vi ingen fødselsdage i december, og der er både bagt julesmåkager og hørt julemusik 🙂

  1. Madame : Når der ikke er andre familiebegivenheder i december, er det også bare med at give den gas med juleforberedelserne 🙂

 3. Jeg er imponeret over, at du har kunnet nå juleforberedelserne på så kort tid, da du havde hjemmeboende børn. Men flot, at du insisterede på at din ældstes fødselsdag skulle fejres uafhængigt af julen 🙂
  Fører han selv og hans familie den tradition videre?

  1. Lone : Min ældste søn er single og går ikke ret meget op i julen mere, så den forstyrrer stadig ikke hans fødselsdag 🙂

 4. Ja, du må have haft vældig travlt de sidste dage inden jul og efter sønnens fødselsdag.
  Jeg ved ikke, hvor meget jeg når den sidste uge. Jeg har nemlig sagt ja til at passe børn i København fra i morgen, og så er jeg først hjemme lørdag.
  Vi bliver 11 juleaften, så jeg satser på, at familierne kommer i god tid, så de kan give en hånd med :-)!
  God onsdag!

  1. Nonna : Før i tiden syntes jeg ikke, at det var noget problem at nå det hele – man havde vel flere kræfter dengang. Desuden havde vi jo både mine forældre og svigerforældre dengang – de stod jo for nogle af familiesammenkomsterne 🙂
   Du får da travlt med både børnepasning og juleforberedelser. Det er jo et større arrangement, du skal forberede, når I skal være så mange!
   Også en rigtg god dag til dig:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *