Ren hygge

Vi var en tur på biblioteket sammen med Sander i går. Det er jo vores yndlingsted at besøge sammen.

Sander inviterede mig med ind i legekøkkenet. Han skulle lave kaffe til Farfar. Og pizza. “Vent et lille øjeblik, Farfar – pizzaen er varm endnu,” sagde han. Det var ren hygge.

Jeg kom til at tænke på, at da jeg var barn, var der ikke andet end bøger på biblioteket. Man kunne komme og læse og låne bøger. Og det var det. Og det var fint nok.

Nu er der mange flere tilbud på biblioteket. Som jeg har fortalt om før, er der masser af dejligt legetøj til de små på vores bibliotek. Der er også noget for de større børn –  både forskellige brætspil og computere med masser af  spil. Der er endda en fladskærm med tilhørende spillekonsoller og et udvalg  af forskelllige spil. Der er cafeborde og -stole, hvor man kan sidde og spise en medbragt mad og måske drikke en kop kakao fra automaten.

Der er også mulighed for at trække sig tilbage til en zone med mere fred og ro og læse aviser, bøger eller magasiner.

Der er forskellige temaudstillinger – lige nu er det Halloween, det handler om. Der er jævligt arrangementer som f.eks foredrag, højtlæsning, film eller børneteater.

I det hele taget er der gjort meget for, at biblioteket skal være et rart sted at komme for alle, uanset alder. Det er lykkedes fint, for selv om lokalerne tit myldrer med mennesker i alle aldre, er der altid fred og ro og rart at være.

Der er altså også stort set alt indenfor bøger.  Det er stadig ikke bøgerne, der interesserer Sander mest – men de er der.

Du vil måske også synes om

6 kommentarer

  1. Bibliotekerne er blevet endnu mere spændende nu, end de var, da vi var børn. De må været et godt sted også for dagplejemødre og deres unger. Vi er heldige at leve i et land med disse gratis tilbud.

  2. Hvor er det bare godt, at nutidens biblioteker er så meget bedre end de gamle 🙂 Min barndoms bibliotek lugtede af gamle leverpostejsmadder (selvom man selvfølgelig ikke måtte indtage hverken vådt eller tørt) og min forhadte dansklærers klamme pibe. Alligevel – eller på trods – fandt jeg alligevel bøger til mange, mange timers læsning. Nu er det, som du så fint skriver, ren hygge at gå på biblioteket.

    1. Fruen i Midten : Det er godt, at bibliotekerne er fulgt med tiden – ellers ville det nok have stået sløjt til med besøgstallet 🙂 Jeg var nu glad for biblioteket, da jeg var barn, for jeg var vild med at læse bøger, og det var nemlig en mangelvare i mit barndomshjem.

  3. Biblioteket er nemlig et skønt sted for store og små. Selv om Sander ikke interesserer sig for bøgerne endnu, så ved han hvor de er ;-O! Og en god historie er jo ikke af vejen!

    1. Nonna : Vores bibliotek er i hvert fald spækket med tilbud. Vi regner med, at Sander nok skal fatte interesse for bøgerne efterhånden. Når han er her på besøg, læser vi for ham, når vi kan slippe afsted med det, men henne på biblioteket vinder legetøjet over bøgerne indtil videre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *