Små skridt

Nu er det en uges tid siden, jeg erklærede, at jeg ville gøre endnu en indsats for at få lidt flere friske øko-varer i butikkerne her omkring, hvor jeg bor.

Hvordan er det så gået?

Tja, med små skridt vil jeg sige.

Jeg har brokket mig i Irma over, at der ikke var mere økologisk karry på hylden. Jeg har brokket mig i Bilka over, at det generelt står sløjt til med det økologiske kød i køledisken. Og over at en pakke økologisk spegepølse var at finde blandt det øvrige økologiske pålæg i køledisken til trods for,  at den havde hele to uger for meget på bagen. I SuperBrugsen har jeg været efter grøntmanden, fordi stort set alle økologiske grøntsager var lige lovlig “trætte” – der var lodden skimmel på broccolien og blomkålen var oversået med brune og sorte pletter. Ikke godt nok!

Desuden har jeg skrevet til COOP og gjort opmærksom på, at når SuperBrugsen i reklamer beskrives som “En økologisk madbutik lidt ud over det sædvanlige,” så forpligter det saftsuseme da.

Hold da op hvor har jeg brokket mig. Nu må vi se, om det hjælper – Rom blev jo ikke bygget på een dag.

 

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. Hvor er det godt, du råber op! Coop kan umuligt have siddende på sig, at grøntsagerne ser sådan ud, når de gerne vil være ‘En økologisk madbutik lidt ud over det sædvanlige’! Vi burde jo skrive et læserbrev til Samvirke.

  1. Madame : De må oppe sig, hvis de mener det positivt, det med at være ud over det sædvanlige 🙂 Et læserbrev i Samvirke ville være en rigtig god ide!

 2. Godt! Bare gå til dem! Hvis der ikke er nogen, der klager, tror de jo bare, at alt er i orden.
  Odg – COOP som paraply kan naturligvis ikke være ansvarlig for den enkelte brugs – i vores er grønsagerne faktisk altid i orden. Jeg tror der er stor forskel på, hvordan de enkelte forretninger drives.

  1. Ellen : Vores SuperBrugs er på mange måder virkelig, virkelig super – venligt personale, der yder en god service – det er ellers ikke nogen selvfølge i vore dage. De har også mange økologiske varer, men det kniber gevaldigt med udvalget af friske øko-grøntsager og økologisk kød. Det er jo ikke nok, at madvarerne er økologiske, de skal også være friske. Og der skal være lidt at vælge imellem.
   Vores Brugs har faktisk en slagterafdeling, som folk kører langt for at handle i, men også her er de økologiske varer sat i skammekrogen og er ikke noget at skrive hjem om. Kølediskene bugner af ikke-økologisk kød, og så ligger der fire koteletter og en pakke hakkekød i “det økologiske hjørne.”
   Så jeg kæmper videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *