Børneeksem er ikke for børn

At børneeksem ikke er for børn, kan jeg skrive under på. Jeg har været plaget af eksem, siden jeg blev født, og eksemet er stadig min trofaste følgesvend. To af mine børn har også været så uheldige at få eksem, den ene dog heldigvis kun i mild grad. Mit barnebarn har også børneeksem.

Jeg vil derfor gerne slå et slag for den gode sag og gøre opmærksom på, at man kan støtte eksembørn ved at købe et støttearmbånd i Matas i løbet af uge 24 og 25. Armbåndet er fremstillet af bomuld og nikkelfrit metal – så det er på enhver måde allergivenligt. Armbåndet koster 29 kroner. Læs evt. info om børneeksem fra Astma-Allergi Danmark herunder:

Støt eksembørn med et armbånd i Matas

Ny undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at børneeksem ikke er for børn. Familierne slås med daglige indsmøringer, infektioner og ødelagt nattesøvn. Børneeksem rammer hvert femte barn i Danmark, og forældrene føler sig ofte magtesløse og efterlyser mere viden om sygdommen. Hjælp dem ved at købe et støttearmbånd i Matas i uge 24 og 25.

Nøgletal fra undersøgelsen

 • 28 pct. af eksembørnene sover dårligt pga. eksemet
 • 20 pct. bliver hurtigt irritable, fordi det klør så meget
 • 19 pct. af eksembørnene har svært ved at finde ro
 • 85 pct. af forældrene efterlyser mere viden om sygdommen
 • 92 pct. bekymrer sig for, om barnet vokser sig fra børneeksemet
 • 39 pct. føler sig magtesløse, når eksemet blusser op, og de ikke ved, hvad de skal gøre
 • 61 pct. har ingen behandlingsplan fra lægen, som fortæller, hvordan de tackler opblussen

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

 1. Tak, fordi du gør opmærksom på sagen. Når man ikke har det inde på livet, glemmer man det nemt. Jeg synes, at det lyder som et meget stort antal, der lider af eksem. Hvad kommer det af? Det lyder, som om det er arveligt. Det var jeg ikke klar over.
  Næste gang jeg kommer ned i byen, skal jeg have købt mig et armbånd.

  1. Nonna : Ja, der er desværre flere og flere, der får børneeksem – og ja, det er arveligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *