Bedsteforældrebogen

Der er efterhånden en del forskellige bøger at vælge imellem, hvis man vil skrive i en bog til sit barnebarn.

Som bedsteforældre er man på en måde bindeled mellem familiens fortid og dens fremtid. Ved at fortælle vores børnebørn om vores egen barndom, ved at fortælle forskellige små familieanekdoter og minder om dit og dat deler vi vores viden, og erfaring med næste generation.

Jeg har haft lejlighed til at kigge lidt på Bedsteforældrebogen fra People’s Press.

Bedsteforældrebogen er inddelt i forskellige afsnit f.eks. Familiefester, Barndomsminder og Familietraditioner. I hvert afsnit er der stillet forskellige spørgsmål, som bedstefar og bedstemor hver især skal besvare. Der er spørgsmål som: “Lavede din mor fødselsdagslagkage eller livretter til dig på din fødselsdag?” eller “Var dine bedsteforældre overtroiske? Havde de nogen særlige talemåder?” Der er rigtig mange spørgsmål i bogen, og når de er besvaret, har bedsteforældrene fortalt virkelig meget om familiens historie og traditioner.

Til hvert af bogens afsnit er der en lomme, hvor man kan gemme billeder, breve, billetter eller andet med relevans for fortællingerne.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

  1. Det er en rigtig god idé med sådan en bog. For mit vedkommende drejer det sig vist bare om at tage sig sammen og komme i gang. Man kan naturligvis også skrive familiens historie uden at skele til de relevante udgivelser, og det er sikkert der jeg lander.
    Jeg har ganske vist 2 forskellige bøger til formålet. Begge er glimrende. Det drejer sig om “Kærlig hilsen Bedste” fra Politiken , og “Til mit barnebarn ” fra Gyldendal.
    Helt sikkert er det en rigtig god idé. Som voksen ville man ønske sig, at ens forældre havde gjort noget tilsvarende. Jeg er ganske vist så heldig, at min far nåede at få udgivet sine erindringer, men de handler mest om hans professionelle virke. Fint nok, men personlige oplevelser og erfaringer giver mere.

  2. Nonna : Ja, hvorvidt man vælger at bruge en “forprogrammeret” bog eller bare selv skriver derudad er ikke så vigtigt, tror jeg. Værdien ligger i at give familiens, traditioner, hemmelige opskrifter og sjove røverhistorier videre. Jeg har også flere forskellige bøger liggende, men er ikke kommet i gang endnu.

    1. Det er ved at være længe siden, jeg omtalte bogen, og jeg kan se, at den er udsolgt fra forlaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *