Bagedag

Jeg har sikkert nævnt det før. Jeg kan godt lide at bage. Brød altså. Kager bager jeg næsten aldrig. Jo jeg bager lidt småkager til jul og en kanelstang i  ny og næ. Men ellers bager jeg ikke kager. På grund af allergi skal jeg undgå æg og mælkeprodukter, og så bliver det altså lidt svært at komponere en rigtig god kage.

Men til gengæld er der gang i brødbagningen. Lige nu står der to store surdejsrugbrød og hæver, det samme gør en dej til boller. Jeg sværger til lange hævetider for både surdejsbrød og almindeligt gærbrød. Så lidt gær som muligt og så tid og tålmodighed. Så bliver det godt

Jeg ved ikke rigtig, hvad det er ved bagning, jeg så godt kan lide. Jo, jeg kan selvfølgelig godt lide at guffe brødet. Men det giver også noget andet. Jeg nyder hele processen. Både æltningen og ventetiden mens brødet hæver, duften, forventningen og endelig synet af det færdige resultat.

Og så plejer jeg jo heller ikke ligefrem at blive upopulær herhjemme, når jeg disker op med nybagt brød.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Jeg holder også utrolig meget af at bage… Der sker noget magisk når man laver dejen og ikke mindst når duften af nybagt brød begynder at fylde huset… Mmmmmm

    Jeg har lige lånt en bog på biblioteket, som hedder Allergi kogenbogen af Alice Sherwood. Den henvender sig alle med allergi for ÆG, MÆLK, GLUTEN og NØDDER.

    Jeg har endnu ikke prøvet opskrifterne – men her er der rig mulighed for at prøve diverse opskrifter af både mad, kage og brød. Min veninde har foreslået den til mig, da hendes søn er allergiker og hun er superglad for bogen.

    Prøv at låne bogen og se om der ikke skulle være nogetfor dig ;o)

  2. Unikarina : Den bog har jeg faktisk – og den er fantastisk. Dog har jeg endnu ikke afprøvet nogen af kageopskrifterne. Mit problem er, at jeg udover at være allergisk overfor æg og mælk også er allergisk overfor de fleste af de alternative ingredienser æg og mælk med held kan skiftes ud med. For at gøre det hele ekstra vanskeligt er jeg også en øko-freak, der ikke vil bruge alle mulige ting med E-numre. Så gør man det jo også lidt svært for sig selv, ikke 🙂 Så jeg har indtil videre haft den holdning, at jeg fortrinsvis bager efter opskrifter helt uden æg og mælk, for når man skal skifte næsten alle ingredienser i en opskrift ud med forskellige erstatninger, bliver det altså nogen gange nogle lidt løjerlige resultater, der kommer ud af det. Heldigvis kan man bage masser af skønne brød uden æg og mælkeprodukter, så det er mest det, jeg bager.
    Men du har ret – Allergikogebogen ER fantastisk. Det er helt klart den bedste og mest inspirerende kogebog, der findes til allergikere. Og man behøver jo ikke være allergiker, for at bruge de skønne opskrifter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *