Resten af sommeren

restenafsommeren

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Resten af sommeren af Lotte Kirkeby.

Fra bogens bagsidetekst:

Det er sommer. Sofie er i Tivoli med sin far og sin storebror. De spiser sild og candyfloss, skyder efter nøgne damer og forvandler sig for øjnene af hinanden i hurlumhejhuset. Når de kommer hjem, skal de holde ferie. De skal plukke bær, bade og sove i telt, som de plejer, men de skal også vænne sig til, at deres forældre skal skilles, og at de kun skal se deres far hver anden weekend.

Resten af sommeren undersøger, hvad der sker i en familie, når forældrene går fra hinanden: med de voksne, der har truffet beslutningen, og med de halvstore børn, der i forvejen har nok at gøre med at begribe sig selv og verden.

Resten af sommeren tegner et billede af en familie i opløsning. Jeg har læst med en klump i halsen. Mærket melankolien. Bogen formidler ensomheden, forvirringen og sorgen, der rammer og ryster familien, så det forplanter sig til læseren. Historien stykkes i høj grad sammen via det ufortalte og usagte. En rørende og tankevækkende skildring af en families sammenbrud.

Jeg har tidligere anmeldt Hvis man ikke vidste bedre af Lotte Kirkeby.

Læs mere om Resten af sommeren hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *